Пациентски организации Заедно с теб“ настояват за спешна работна среща

...
Пациентски организации Заедно с теб“ настояват за спешна работна среща
Коментари Харесай

Пенка Георгиева: Настояваме за спешна реформа в Спешната помощ



Пациентски организации „ Заедно с теб “ упорстват за незабавна работна среща сред ръководителя на Комисия по опазване на здравето доцент Антон Тонев и членовете, министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, Националния съветник по незабавна медицина проф. Николай Младенов , Експертния съвет по Спешна медицина, доктор Десислава Кателиева, председаттел на Националната асоциация на работещите в незабавна медицински помощ, експерти  и наши представители.

Председателят на пациентската органицация Пенка Георгиева показва в писмо до медиите, че след диалози през днешния ден с проф. Младенов излиза наяве, че той още преди две години е предал работни разновидности на протоколи за триаж на незабавни пациенти (450 страници), които отлежават в Министерство на здравеопазването.
" След трагичния случай на починалата жена във Враца сме затрупани със сигнали за неудачи. Настояваме за незабавна промяна в Спешната помощ, с цел да не умират неуместно пациенти . България има нужната екпертиза, чакаме и политическа воля ", написа още Георгиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР