Пациентката се възстановява успешноУспешна операция на 24-годишна пациентка с рядка

...
Пациентката се възстановява успешноУспешна операция на 24-годишна пациентка с рядка
Коментари Харесай

Уникална операция даде шанс за майчинство

Пациентката се възвръща сполучливо


Успешна интервенция на 24-годишна пациентка с рядка особеност, извърши екип на „ Майчин дом ” в София в сряда, 27 юни. Специалистите на Университетската акушеро-гинекологична болница в състав доцент Божидар Славчев, доцент Иван Костов и доктор Наталия Петракиева са дали късмет на младата жена да износи в бъдеще дете.

Те са отстранили маточната шийка, заради съществуване на инвазивен рак. Пациентката е с един бъбрек, има вродена особеност на урогениталния тракт – две матки и две маточни шийки, които са сраснали между тях. Интервенцията е била извънредно комплицирана и напълно съобразена със актуалните международни разбирания за онкогинекологочно държание, давайки нов живот и късмет за последващата бременност на дамата.

„ Имайки поради вродената особеност на урогениталния тракт на пациентката, можем да заявим, че такава интервенция се прави за първи път в България, а е необичайност и в света. Подобни изявления съвсем не се откриват в международната процедура, което прави вчерашната интервенция мотив за горделивост и огромен триумф на целия екип на АГ болница „ Майчин дом ”, показа доцент Костов.

Пациентката е в постоперативен интервал и се намира в реанимация. Тя се усеща добре, а възстановителният развой протича безпрепятствено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР