Пациентите с диабет имат три пъти по-висока смъртност в сравнение

...
Пациентите с диабет имат три пъти по-висока смъртност в сравнение
Коментари Харесай

Диабетиците са с по-висок риск от заразяване с COVID-19

Пациентите с диабет имат три пъти по-висока смъртност спрямо тези без диабет при заразяване с COVID-19, сочи отчет, включващ повече от 72 хиляди случая на инфектирани с ковид. За това оповестява първият за България информативен уебсайт за диабета като се базира на Китайския център по надзор и предварителна защита на болесттите.

Клинично изследване за диабета и метаболитния синдром открива, че пациентите с диабет са с нараснал риск от инфекции, по-специално грип и пневмония. Те развиват съществено заболяване, когато са инфектирани с респираторни вируси.

" Разумно е да считаме, че хората с диабет са в нараснал риск да развият инфекцията. Съществуващите наред с диабета сърдечносъдови болести, бъбречна увреда, преклонна възраст е евентуално да усилят тежестта на COVID-19 “, споделят създателите.

Те допълват, че предварителната защита би трябвало да е преди всичко. “Важно е пациентите с диабет да поддържат добър гликемичен надзор, тъй като това може да помогне да се понижи риска от зараза и нейната тежест “, поучават китайските лекари.

За пациентите с диабет и сърдечно и/или бъбречно заболяване се предлага да положат старания за стабилизиране на кардиореналния статус.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР