Пациентите на белодробната болница във Варна имат алтернатива да се

...
Пациентите на белодробната болница във Варна имат алтернатива да се
Коментари Харесай

Разхвърлят пациентите от белодробната болница във Варна из страната

Пациентите на белодробната болница във Варна имат опция да се лекуват в отделенията на други лечебни заведения в страната. Това разгласи на брифинг пред Министерство на здравеопазването Момчил Мавров - шеф на кабинета на министъра.

Белодробната болница във Варна е общинско комерсиално сдружение и страната няма механизъм, по който привилегировано да подкрепя едно или друго лечебно заведение, изясни Мавров. Няма да търсим кой е отговорен лечебното заведение да не може да си заплати тока, да не може да си покрива разноските, сподели Мавров.
 Окончателно стопираха тока на Белодробната болница във Варна
Окончателно стопираха тока на Белодробната болница във Варна

Пациентите са изписани и са изпратени по домовете си

РЗИ-Варна ще издаде заповед за изолираност на заразните пациенти. Възможност за пациентите е те да се лекуват в други лечебни заведения в страната, стана ясно от думите му. Опции са Бургас, Русе, Велико Търново и Добрич.

Министерство на здравеопазването ще оказва помощ пациентите да бъдат в точния момент открити и сложени на лекуване, само че все още няма алтернатива лекуването да се реализира на територията на Варна. В сряда на среща със здравния министър са поканени регионалният шеф на Варна, кметът, шефът на РЗИ във Варна и шефът на лечебното заведение. Министерството пособие да се провеждат нещата, съгласно Мавров.

Припомняме, по-рано през днешния ден с лужителите в Белодробната болница във Варна   Лекари, медицински сестри и санитари упорстваха да получат дължимите си заплати, така като .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР