Пациенти със съдови заболявания, ваксинирани от GOVID-19 , имат по-малък

...
Пациенти със съдови заболявания, ваксинирани от GOVID-19 , имат по-малък
Коментари Харесай

Ваксината от GOVID-19 пази от тежките форми на инсулт и ин...

Пациенти със съдови болести, имунизирани от GOVID-19, имат по-малък риск да получат затруднения. Това твърди доктор Рада Прокопова, шеф на отделението по кардиология в УМБАЛ „ Св. Анна “ в изявление за Българска национална телевизия в утринния блок.

" При всеки пациент месеци наред след преболедуване от коронавирус има по-голяма възможност от тромбоза. При имунизация няма нито един случай на затруднения. Случаите са извънредно редки ", разяснява лекарката.

Тя акцентира, че пациентите със съдови болести и прекаран ковид, би трябвало да останат под наблюдаване. Тези, които не са ваксинирани, боледуват по- тежко.

Според доктор Прокопова реваксинацията е метод да се предпазят повече при третата ваксина.

Наблюденията в " Св. Анна " демонстрират, че някои типове тромбози след преболедуване от коронавирус зачестяват. Има растеж на инфарктите и инсултите. " Много постоянно пациентите идват с инсулт в отделението и се открива, че са с ковид. ", сподели доктор Прокопова.

Според нея би трябвало да се научим да съвместяваме коронавирусната зараза с другите премеждия. Едно заболяване, диагностицирано, е всекидневно лечимо и назад.

При млади и здрави протича доста по-леко, както и при имунизираните. Но е открито, че има постковид синдром.

Всички преболедували от коронавирус да създадат консултация с кардиолог и пулмолог, предложи лекарят. В УМБАЛ " Св. Анна ", където от дълго време е разкрито GOVID поделение, се усети понижаване на инфектираните и няма толкоз доста пациенти в тежко положение.

Свързани вести COVID-19: 706 са новите случаи, болестта лиши живота на 47 BioNTech ще основава ваксина против Омикрон за 100 дни Чували ли сте за суперзелен документ? В Италия го вкарват от днес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР