Пациенти с явни симптоми на коронавирусна инфекция все по-често дават

...
Пациенти с явни симптоми на коронавирусна инфекция все по-често дават
Коментари Харесай

Със симптоми, но с отрицателен резултат: Грешно взети проби или лоши тестове за COVID-19?

Пациенти с очевидни признаци на коронавирусна зараза все по-често дават негативен резултат на тестванията за Коронавирус. За това оповестяват обезпокоени лекари, предава. Не е ясно обаче дали повода се крие в зачестилите други вирусни инфекции, или в некачествени проби.

В момента необятно публикувани са и типичните за зимния сезон адено-, рино- и парагрипни вируси, които имат сходна симптоматика с. Те обаче отшумяват за 2-3 дни, до момента в който признаците при пациентите, които дават негативни резултати и в които лекарите се съмняват, са по-продължителни, изяснява персоналният доктор доктор Георги Миндов, ръководител на софийското съдружие на общопрактикуващите лекари. Това съгласно него означавало, че е дребна вероятността тези хора да са заболели от различен вирус, а не от Коронавирус.
 Лекарско наблюдаване: Чак на третия ден от поява на признаци PCR тестванията хващат ковид Лекарско наблюдаване: Чак на третия ден от поява на признаци PCR тестванията хващат ковид
Около третия ден PCR тестванията излизат позитивни, в случай че пациентите не изгубят подушване и усет и не развият по-сериозни признаци. Първон...

“Всички проучвания, които през вчерашния ден назначих, на симптомни хора, очевидно с тази зараза, излязоха негативни, на което аз съм изумен, не разбирам по какъв начин се случва. Същата информация имам и от сътрудници ”, сподели доктор Миндов. Става дума за 4-5 проби, посочи той. Всички пациенти били с температура, главоболие, изнемощялост, настинка – картина, типична за множеството заболели от Коронавирус. Заради това и на доктор Миндов му направило усещане, че всички са дали негативен резултат на тестванията за ковид. Не може да се мисли за възможен проблем с партида проби в една лаборатория, тъй като всеки от пациентите е тестван в друго място, което самичък си е избрал. На повторни проби за удостоверение на отрицателния резултат обаче пациентите не са пращани.

Лаборатории са засекли проби, които дават подправен негативен резултат измежду тези, предоставени от здравното министерство за безплатното тестване, откри инспекция на “ ”. От 6 тествани теста, за които бил употребен секрет от потвърдени преди този момент с PCR позитивни проби, един дал негативен резултат, а втори - колебаещ се, описаха от една от лабораториите. Те отказали да работят с безплатните проби на Министерството на здравеопазването. Направеното засичане обаче е с прекомерно малко бройки, с цел да може да се извади по-генерално умозаключение за качеството на тестванията. Освен това при всички проби, в това число и PCR-ите има % на така наречен статистическа неточност, т.е. не може изцяло да се изключи опцията за подправено негативен или подправено позитивен резултат.

Проблем с фрагментите в лабораториите също можел да изясни феномена с негативните проби на хора с очевидни признаци на Коронавирус. В момента, изключително след влизането в действие на условието за зелен документ, се вършат рекордно количество проби и поради неналичието на задоволително личен състав проби вземали и незадоволително добре подготвени хора. Неправилно взимане на секрет от носа, като да вземем за пример да се обере единствено лигавицата и да не се бръкне задоволително във вътрешността, също можело да бъде причина за неточен резултат.

На този декор здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че - нещо, за което специалисти предизвестяват от месец. “Тази вълна на COVID-19 е най-тежката от досегашните. Делта-вариантът на вируса се оказа доста позаразен и по-смъртоносен. Здравната система към този момент се оправя добре, само че идващите две седмици ще са сериозни ”, сподели той на среща в министерството през вчерашния ден, на която събра представители на съсловните организации на лекарите, зъболекарите и фармацевтите, на експертите по здравни грижи и на национално представителните пациентски организации.
 Изводи от разбор: Има прекомерно малко доказателства, че националният локдаун понижава смъртните случаи от COVID-19 Изводи от разбор: Има прекомерно малко доказателства, че националният локдаун понижава смъртните случаи от COVID-19
През последната година светът претърпя пандемията от COVID-19, съчетана с невиждани политически реакции. В този разбор са съпоставе...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР