Пациенти, пострадали при , вече са пристигнали за лечение в

...
Пациенти, пострадали при , вече са пристигнали за лечение в
Коментари Харесай

Пострадали от взрива в Румъния се лекуват вече в 5 европейски държави

Пациенти, потърпевши при , към този момент са пристигнали за лекуване в Белгия, Италия, Австрия, Германия и Норвегия .

Румъния изиска помощ от Европейски Съюз за лекуване на потърпевши с тежки изгаряния . Общо девет страни (Австрия, Белгия, България, Дания, Франция, Германия, Италия, Норвегия и Швеция) предложиха да одобряват пациенти посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз.

Комисарят, отговарящ за ръководството на рецесии Янез Ленарчич осведоми, че към този момент 12 пациенти са  прехвърлени посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз и получават незабавна помощ. Сред хората, които имат потребност от лекуване, има и хора, които са се отзовали на сигнала за случай. Той благодари на всички страни за солидарността им с Румъния в тези тежки часове, в които такава помощ е най-необходима.

Координационният център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки поддържа непрекъснат контакт с Румъния и органите на Европейски Съюз , с цел да активизира нужната спомагателна помощ.

И  .

Припомняме, след двойния гърмеж на бензиностанция потърпевшите са над 58 души . Някои от които тежки, измежду тях и с над 95 % изгаряния. В една болница в Букурещ са настанени 30 пациенти, от които трима цивилни и 27 пожарникари, а в друга петима цивилни и осем пожарникари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР