Пациенти на голяма столична болница са принудени да спират в

...
Пациенти на голяма столична болница са принудени да спират в
Коментари Харесай

След безумно решение: Пациенти на столична болница блокират оживен булевард

Пациенти на огромна столична болница са принудени да стопират в най-дясната лента на многолюден бул.. Така, колите блокират достъпа на незабавните коли за спешна помощ към входа.

Заради лимитираните места на единствения паркинг, чиято такса е 3 лв. на час - слизането и качването основават заплаха от произшествия.

Д-р Алекс Илиев, зам.-директор на УМБАЛ “Св. Иван Рилски ”, изясни, че през 2022 година, с решение на Министерство на здравеопазването, болничното заведение за интензивно лекуване по белодробни заболявания се влива към болница “Св. Иван Рилски ”.

На базата на това решение управлението на “Св. Иван Рилски ” получава право да употребява и ръководи постройката на Белодробна болница, която се влиза дружно с терена, на който е ситуиран паркинга.

Разрешението от Министерство на здравеопазването на този терен да бъде построен паркинг обаче е обещано на остарелия притежател на МБАЛЛББ “Света София ”, само че то не важи за новите притежатели.

Ръководството на “Св. Иван Рилски ” е поискало от Министерство на здравеопазването да получат право на ръководство на прилежащите площи на тази постройка за надзор на достъпа, облагородяване и поддържане на мястото. През месец декември 2022 година от Министерство на здравеопазването им оповестяват, че нямат правна опция да ръководят терена.

Договорът на компанията, която стопанисва паркинга, завършва след 2 месеца. От болничното заведение се притесняват, че след този интервал, бариерата ще бъде отстранена и тогава теренът ще се трансформира в паркинг за хората, които живеят в региона.

“Да предположим следния проблем: идва кола за спешна помощ и няма къде да спре. Какво вършим тогава? ”, попита доктор Илиев.

Освен паркинга, в двора на болница “Св. Иван Рилски ” има постройка, която е получила позволение да бъде превърната в хотел. В момента по нея текат ремонтни действия.
ТЕМА преди 12 дни 18542 преди 1 месец 1281 преди 1 месец 662
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР