Пациент с коронавирус е лекуван във френска болница в края

...
Пациент с коронавирус е лекуван във френска болница в края
Коментари Харесай

Коронавирусът се появил във Франция още през декември

Пациент с ковид е лекуван във френска болница в края на декември м.г., твърди локален доктор в изявление за тв канала Бе Еф Ем. Това излиза наяве, откакто в парижка болница е изработен още един разбор на проби, взети от мъж, постъпил за лечение на пневмония на 27-ми декември.

Д-р- Ив Коен, шеф на отделения по незабавна медицина в болниците  " Авицен " и " Жан-Вердие " край френската столица, споделя, че са били направени повторни разбори на пробите от 14 пациенти, лекувани в интервала сред декември 2019 - януари 2020 година Пробата на един от тях, взета на 27 декември, е била позитивна, сподели Коен. Пациентът е над 50-годишен и изцяло се е възстановил от болестта. Той не знае от къде се е заразил и твърди, че не е посещавал региони със болни от ковид. 

" Отново тествахме пробите им, които са направени по време на лекуването им, с цел да се опитаме да открием следи от ковид... Един от тези 14 пациенти се оказа позитивен. Направихме още два спомагателни теста, с цел да е несъмнено, че не е позволена неточност. И двата отново бяха позитивни ", изяснява доктор Ив Коен. Той незабавно алармирал Националната организация по опазване на здравето във Франция и настоял и други вирусолози да създадат нови проучвания на проби, взети в лечебните заведения им за COVID-19. Целият отчет по случая следва да бъде оповестен тази седмица в интернационално профилирано здравно издание.

Досега първите три случая на инфектирани с ковид във Франция бяха регистрирани на 24 януари, като двама от тях са били в китайския град Ухан, от където се счита, че потегли болестта. Третият болен е техен родственик. 

Общият брой на инфектирани с ковид във Франция са повече от 169 500, а смъртните случаи надвишават 25 000. 

- Не сме получили доказателства от Съединени американски щати, че коронавирусът е изкуствено основан , оповестиха от Световната здравна организация (СЗО), представени от Би Би Си.  " От наша позиция това си остава спекулативно изказване. Никакви данни или научни доказателства не са ни предоставени от държавното управление на Съединени американски щати ", изясни на конференция Майкъл Райън от СЗО. 

Преди дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп за следващ път разгласи, че коронавирусът е основан в лаборатория в китайския град Ухан и даже сподели, че е виждал доказателства за това, само че без повече детайлности.

- Турция отваря салони за хубост, бръснарници и търговски центрове от 11 май , разгласи президентът на страната Реджеп Ердоган, представен от осведомителните агенци. Това е една от ограниченията за последователно разхлабване на рестриктивните мерки, въведени поради ковид. Салоните за хубост и бръснарниците ще работя при строги хигиенични условия и с авансово записване. Моловете ще могат още веднъж да отворят порти, в случай че съблюдават лист с условия, които ще им бъдат дадени от министерствата на опазването на здравето и на търговията.

Хората над 65-годишна възраст ще могат да напущат домовете си за разходка за няколко часа, даже и по време на натрапен полицейски час.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР