Пациент от Ковид клиниката към Клиника по гръдна хирургия на

...
Пациент от Ковид клиниката към Клиника по гръдна хирургия на
Коментари Харесай

Спасиха пациент с тежка ковид пневмония и трансплантирано сърце в УМБАЛ Св. Марина - Варна

Пациент от Ковид клиниката към Клиника по гръдна хирургия на Варненската университетска болница „ Св. Марина “, с трансплантирано сърце, се е завърнал към естествените си ежедневни действия след 32 дневен престой в лечебното заведение, оповестиха от университетската болница за ДНЕС+.

При постъпването си в болничното заведение пациентът е с тежка пневмония, която визира към 75% от белите му дробове. Повече от месец интердисциплинарен екип от експерти се бори със сериозното заболяване и следи положението му всекидневно. Благодарение на общите старания на лекарите след изписване пациентът се усеща добре.

„ Дойдох в болничното заведение, когато усетих, че не мога да вдишвам добре и подвигнах температура. Екипът на Ковид клиниката е страховит, интересуват се от всеки персонално и се грижат за всеки пациент безрезервно. Чувствах, че съм сред близки и положителни хора. Очарован съм от отношението и вниманието на лекарите. Пожелавам на екипа на клиниката и на всички чиновници на УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна да бъдат здрави и все по този начин положителни и виновни към хората “, споделя пациентът Бисер Тодоров.

Доц. доктор Диана Петкова, началник на Ковид клиниката към Клиника по гръдна хирургия, разясни: „ Пациентите с трансплантация на орган постоянно са тежки и комплицирани за решение в клиничен проект. Нашият пациент е с  трансплантирано сърце преди 10 година и задачата ни беше двойно по-сложна, поради съществуването на COVID-19 и тежката двустранна пневмония.

От една страна, да овладеем острата зараза на белия дроб и от друга – да опазим сърцето на фона на продължаваща имуносупресивна терапия, която не дава доста благоприятни условия на организма да се съпротивлява против инфекцията. Бих желала да благодаря на всички сътрудници от екипа: лекари, медицински сестри, и санитари, които дадоха всичко от себе си с цел да изпратим Бисер вкъщи. Посланието ми към хората е да се отнасят с почит към инфекцията, породена от новия Корона вирус, да се ваксинират и в случай че имат признаци да търсят лекарска помощ навреме. Желая на всички здраве, любов и положително да бъде! “.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР