Патрулиращи полицаи от Пловдив сгащиха шофьор с книжка менте и

...
Патрулиращи полицаи от Пловдив сгащиха шофьор с книжка менте и
Коментари Харесай

Арест в Пловдив: Мъж си купи книжка за 1500 евро, прави цирк...

Патрулиращи служители на реда от Пловдив сгащиха водач с брошура менте и го арестуваха, научи " Марица ". Случката се разиграла на бул. " Пещерско шосе " в града под тепетата.

Сутринта униформените се позиционирали на дадения им пост с патрулката. Първата кола, която спрели била " Киа ". Поискали документите на водача. Справката посочила, че седналият зад кормилото има неплатени санкции за нарушавания. Освен това, униформените се усъмнили в показаната брошура. Документът бил публикуван в Белгия. Още по-съмнителното било, че номерът на книжката е еднакъв с ЕГН-то на водача, както и това, че част от буквите били размазани. Наред с това открили, че бил разгласен за общодържавно търсене и го отвели в постройката на Второ районно в Пловдив. Задържаният не спирал да повтаря, че документът му за правоуправление е същински.

При инспекция в системата обаче книжката не излизала като въведена. Изпратена е за експертно мнение в Базовата научно-техническа лаборатория на Министерство на вътрешните работи. Отговорът бил безапелационен - пластиката не е същинска. Последвало и питане към способените органи в Белгия дали на водача е била издавана брошура. Отговорът бил негативен.

Притиснат до стената, арестуваният почнал да дава разнопосочни пояснения. Разказал, че бил в някакво село в Белгия, където карал курс с автомобил, след което платил за сформиране на листовки, които били на турски език. След като не му повярвали, той изплюл камъчето. Посочил, че е бил в Германия на работа, като се е срещнал с лице, на което платил 1500 евро с цел да получи ментето, белгийски пример.

Шофьорът бил изправен пред съда. Магистратите му отредили наказване една година условно, с три години изпитателен период. Той обжалвал, само че присъдата била доказана на последваща инстанция и не предстои на митинг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР