Патрис Евра разкри, че е заплашил вицепрезидента на Манчестър Юнайтед

...
Патрис Евра разкри, че е заплашил вицепрезидента на Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Евра: Напуснах Юнайтед заради неспазено обещание на Уудуърд

Патрис Евра разкри, че е заплашил вицепрезидента на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд по време на развълнуван спор сред двамата по отношение на бъдещето на французина в клуба през 2014.

Бившият бранител на Франция постави завършек на кариерата си в понеделник след забележителна кариера, която включваше осемгодишен престой на „ Олд Трафорд “. Левият бек игра за „ алените дяволи “ сред 2006 и 2014, печелейки на пет пъти Висшата лига и един път Шампионската лига измежду доста други оценки. Но 38-годишният французин, който изкара къс престой в Уест Хем предишния сезон, не постоянно се наслаждаваше на времето си, прекарано на „ Олд Трафорд “.

Според информациите, Евра е споделил на Уудуърд, че е имал желание да напусне Юнайтед, когато доворът му изтече в края на сезон 2013-14, само че откакто в началото приел решението му, Уудуърд декларирал, че ще удължи договора на играча срещу волята му. Евра безусловно откачил и заплашил вицепрезидента, когато приказвал с него по отношение на договорката. Два месеца по-късно бранителят, тогава на 33 години, се причисли към Ювентус за 1.2 млн. паунда.

„ Преди края на сезона Ед ми сподели следното: „ Патрис, ти ще останеш тук още една година, тъй като имаме алтернатива за удължение на контракта ти “, показа Евра за Sky Sports.

„ Но аз му споделих, че би трябвало да напусна заради фамилни аргументи. Той ми стисна ръката и отвърна, че ме е схванал. Тогава през май, аз вечерях в Дубай на рождения си ден и получих известие от сътрудника ми. Той ми сподели да отида някъде, където не е шумно и ми изпрати известие с изказване от Юнайтед, в което се споделяше, че „ клубът е задоволен от това, че преподписва с мен за още един сезон “.

„ Това ме ядоса извънредно доста, бях в действителност отчаян. Обадих се на Ед и псувах по телефона, даже го заплаших. Той ми сподели, че не мога да приказвам по този начин на шефа по футболните въпроси и че ще ме санкции. След това Райън Гигс се обади и ми сподели, че не мога да напусна единствено поради един човек, само че това ми даде опрощение да си потегли. Вече бях уведомил жена си, че си тръгвахме, само че вътре в себе си все не намирах мощ, с цел да се реша дефинитивно. Това, което се случи, несъмнено ми оказа помощ “, добави той.

Разкритията на Евра идват в същия ден, в който той призна, че триумфите му във футбола са плод на ентусиазъм от детството му.

„ Аз нямах нищо. Ние нямахме нищо. Но аз живеех по този начин, като че ли имах всичко “, написа Евра в the Players’Tribune. „ Ако можех да ви разкрия една загадка за моя живот, това би била тя. Всеки може да бъде благополучен – всеки може да обича този спорт. Без тази конфигурация, приятелю, нямаше да седнал съм тук като неотдавна пенсионирал се ляв бек, който игра за Франция, Ювентус и Манчестър Юнайтед. Вероятно щях да седнал съм пред някой магазин в Париж, просейки за пари, с цел да си купя сандвич “.

„ Не се майтапя. Когато израстнах в Льо Ули, комуна в покрайнините на Париж, живеех с родителите ми и с някои от братята и сестрите ми. Имам 24 от тях. Така че бяхме една дузина хора в една и съща къща. Баща ми ни осигуряваше доста от приходите посредством работата си на дипломат. Това докара нашето семейство от Сенегал, където съм роден, до Брюксел и след това до Льо Ули. Но когато бях на 10, той се разведе с майка ми. Той взе дивана, тв приемника и даже столовете “, приключи Евра. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР