Патриотизмът не е преданост към премиера, а към държаватаПравителството трябва

...
Патриотизмът не е преданост към премиера, а към държаватаПравителството трябва
Коментари Харесай

Румен Петков: АБВ излиза на протест в подкрепа на правителството

Патриотизмът не е лоялност към премиера, а към страната

" Правителството би трябвало да получи подкрепа в този парламент ", съобщи пред публицисти водачът на АБВ Румен Петков и заяви, че в дебата по импортирания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към правителството, депутатът на АБВ чрез групата на БСП Владимир Маринов ще отстоява тази позиция, съобщи. 

" Ние - АБВ, ще участваме в подкрепа на правителството тази вечер и на следващия ден в митингите проведени от парламентарната група и от Българска социалистическа партия, и всички нас, като сътрудници ", съобщи още Румен Петков.

" Гарантирането на бъдещето на работата на Народното събрание не значи безусловно гарантиране на този министър председател ", съобщи водачът на АБВ и акцентира, че патриотизмът не е лоялност към премиера, а към страната.

Той уточни за какво е значимо Народното събрание да бъде съхранен. По думите му, разпускането на Народното събрание подсигурява този Висш съдебен съвет в този му тип, също така правосъдната промяна не е стартирала.

" Закриването на профилираните съд и прокуратура не е правосъдна промяна ", акцентира Петков, уверен, че с цел да не бъдат за следващ път излъгани жителите, Народното събрание би трябвало да продължи работата си.

" 22 закона би трябвало да бъдат признати, с цел да подсигуряваме достъпа на стопанската система и обичай до средствата за възобновяване ", посочи Петков. Ако Народно събрание бъде необуздано, този развой се трансферира за идната година ще останем единствени в Европейски Съюз, които не са почнали усвояването на тези средства и не са гарантирали подкрепа за своята стопанска система и жители, предизвести водачът на АБВ. Ще бъде изключително рисково в тези услови, в които инфлацията доближава сериозните 15 – 16%, редица браншове се свиват поради цената на енергоносителите, най-много цената на газа, означи той и акцентира, че законодателните стъпки и дейности нямат опция.

" Всички опити да се вършат странични разбори на Избирателния кодекс и нужни промени в него, подценяват обстоятелството, че съставът на ЦИК не е обновен и не дава отговор на днешната справедлива политическа действителност и надлежно РИК и ОИК ",посочи още Петков.

" Трябва да сме доста деликатни тези дни при провеждането на протестите, каквото и да значи " митинг за " и " митинг срещу ", отбеляза още Петков и настоя уредниците да вземат всички ограничения за недопускане на стълкновения и инциденти.

" При всички напрежения и рецесии от 1990 година насам, в този момент е моментът страната и институциите ѝ да се извърнат към нацията, също парламентарните водачи и да призоват за разсъдък ", смята той.

" Всеки би трябвало да отстои своите визии, своите тези, своите причини, само че физическият конфликт сред една или друга позиция е безусловно неприемлив ", безапелационен е Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР