Патриотичната асоциация на китайските католици и Съветът на китайските епископи

...
Патриотичната асоциация на китайските католици и Съветът на китайските епископи
Коментари Харесай

Китай иска контрол над църквата

Патриотичната асоциация на китайските католици и Съветът на китайските епископи стартираха петгодишен проект за развиването на държавното въздействие в Католическата черква в Китай, заяви Asia News.it.

Планът беше утвърден с обща декларация на четвъртата среща на двете организации, която беше извършена през предходната седмица. Присъстваха и техните водачи, от които нито един не е приет от Светия трон.

Целта на срещата е била да се вкара по-дълбоко духа от срещата на Националния конгрес на комунистическата партия от 2017 година и Националната конференция по религиозните въпроси от 2016 година

Обсъждано е било въвеждането на петгодишен проект за развиването на държавното въздействие в Китайската католическа черква.

Това е основен въпрос за Китайската католическа черква от 2015 година Той включва:

1. Увеличаване на асимислацията на китайската просвета в религиозното изложение и унищожаване на непознатите въздействия.

2. Независимост от задгранично въздействие. Тоест да не се признае мандата на Светия трон за епископски обреди.

3.Контрол от партията, защото тя би трябвало да управлява религиите и да държи твърдо ролята на водачество във всички религиозни действия.

Няма данни за петгодишния проект не се загатват. Все отново информации от юли 2017 година, когато се състоя първата среща, демонстрират че проектът се основава на пет аспекта.

1. Приемане на единни дейности за свързване на развиването на църквата в Китай.

2. Разбиране на историята на китайската черква.

3. Задвижване на богословските проучвания на китайската черква.

4. Акцентиране върху развиването на евангелизма в пасторската работа.

Да се концентрира върху проявата на държавното въздействие върху църквата под формата на архитектура и изкуство.

Това става, до момента в който китайски източници настояват, че през идната седмица ще има среща сред представители на Китай и Ватикана.

През последните седмици излязоха данни за принуждение от страна на китайските управляващи върху църковни представители. Папата е уведомил локални представители, че няма да се откаже от правото на Ватикана да назначава епископи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР