Патрик Муратоглу смята, че Новак Джокович продължава да е най-добрият

...
Патрик Муратоглу смята, че Новак Джокович продължава да е най-добрият
Коментари Харесай

Муратоглу: Алкарас впечатлява, но Джокович още е най-добрият


Патрик Муратоглу счита, че Новак Джокович продължава да е най-хубавият състезател в Тура, макар впечатляващата форма на Карлос Алкарас. Макар да не игра в шампионатите от „ Слънчевия дубъл “, Джокера още веднъж е №1 в света, макар че испанецът го измести за малко след купата си в Индиън Уелс.

До преди няколко дни точно Джокович и Алкарас бяха топ поставените за идния Мастърс шампионат в Монте Карло и евентуалният конфликт посред им се очакваше с голям интерес. Световният №2 обаче разгласи, че поради физически проблеми, появили се след присъединяване му в Маями.

„ Най-добрият тенисист е този, който е №1 в ранглистата и сега неговото име е Новак Джокович. Ако на следващия ден Алкарас излезе преди всичко, бихме могли да кажем, че той е най-хубавият. Мисля, че Карлос е необикновен състезател и не се колебая, че ще бъде №1 в продължение на дълго време, само че понастоящем е невероятно да посочим като най-хубав някой различен, с изключение на Джокович “ – съобщи френският експерт във видео, оповестено на страницата му в Instagram.

„ Заради нежеланието си да се имунизира против Covid-19 той нямаше опция да взе участие в доста шампионати, само че все пак продължава да е №1. Това приказва красноречиво за равнището, на което се показва “.

„ Карлос е по-впечатляващ от Джокович във връзка с метода, по който играе. Той е доста мощен и избухлив физически. Докосването му също е доста положително, само че все пак това Джокович е доста покрай званието „ Най-великият за всички времена “. Той е човек, който постоянно намира метод да побеждава. Доказва го фактът, че към този момент 15 години печели трофеи от Големия шлем. Новак излезе на сцената в миг, в който Федерер и Надал печелеха безусловно всичко, само че съумя да обърне нещата и да надмине и двамата. Разбирам за какво доста хора смятат Алкарас за най-хубавия, само че съгласно мен той към момента не е достигнал това равнище “ – приключи Муратоглу.

Джокович преследва третата си купа в Монте Карло и ще има превъзходен късмет да се утвърди на първото място в ранглистата, защото предходната година отпадна още във втори кръг. Жребият за тазгодишното издание на конкуренцията ще бъде изтеглен на следващия ден (7 април) от 18:00 ч. българско време.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР