Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил изнесе проповед, в

...
Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил изнесе проповед, в
Коментари Харесай

Патриарх Кирил предупреди: Управляващите в Русия да не превръщат властта в тирания!

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил изнесе проповед, в която предизвести ръководещите на всички равнища да не трансформират властта в робия. Проповедта беше излъчена в предколедното издание на предаването „ Словото на овчаря “ по Първи канал на държавната телевизия.

В своята проповед епископът на Руската православна черква се обърна както към „ големите”, по този начин и към „ малките” водачи, както и към църковните и всемирски управляващи. Патриархът означи, че хората би трябвало да се стремят да живеят по метода, по който е живял Исус Христос, само че по пътя на устрема да му подражават има доста спънки и изкушения, в това число изкушението на властта.

„ Изпълнението на командващи функционалности, което изисква, наред с други неща, ограничение на свободата на другите, не може да бъде съпроводено от персонална горделивост и екзалтираност - тогава властта се трансформира в робия “, сподели главата на Руската православна черква.

Той също по този начин акцентира, че целият опит на Руската черква свидетелства за обстоятелството, че когато църквата придобие политическа власт, тя става част от политическата битка и намира съперници. Според него църквата, борейки се за власт, " се трансформира във фактор за разделянето на хората ".

Според патриарха църквата " не би трябвало да се разпознава с политически сили " и " да се трансформира в инструмент за политическа битка ".

По-рано патриархът съобщи, че съветските депутати са му предложили да стане водач на опозицията при започване на деветдесетте години на предишния век, само че той отказал, защото не има вяра, че църквата може да взе участие в политическата битка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР