Патриарх Неофит откри днес в Стара Загора конференция под наслов

...
Патриарх Неофит откри днес в Стара Загора конференция под наслов
Коментари Харесай

Общинският съвет на Ст. Загора награди Патриарх Неофит за особени заслуги

Патриарх Неофит откри през днешния ден в Стара Загора конференция под наслов " 180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий Кусев ". Негово светейшество е в града дружно с делегация от представители на Светия синод, Вселенската патриаршия, свещеници от Московската и Румънската патриаршия във връзка на празника 5 октомври и на годишнината от рождението на първия Старозагорски епископ.

В словото си българският патриарх очерта историческата роля на митрополит Методий Кусев, като го назова " заслужил архипастир на Светата ни черква и обичан от целия ни православен народ Старозагорски митрополит ". По оценката му, неговото дело е " епохално освен за Старозагорската епархия, само че и за цялата ни Света черква, от дълго време оценила и признала забележителната роля на митрополит Методий ".

Преди това в наличието на патриарх Неофит се състоя тържествена сесия на общинския съвет, на която от името на Старозагорския епархийски съвет той връчи на кмета на Стара Загора Живко Тодоров медал " Св. деятел Карп " - първа степен, основан от Старозагорската митрополия.

Негово светейшество патриарх Неофит бе почетен със Знак за особени заслуги от общинския съвет на Стара Загора като татко обединител на българския народ с благопожелание да носи мир и религия за всички.

Старозагорският митрополит Киприан беше почетен с Благодарствен плакет за заслуги от името на кмета и община Стара Загора. Отличията връчи ръководителят на общинския съвет Таньо Брайков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР