Патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до преподавателите и студентите от

...
Патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до преподавателите и студентите от
Коментари Харесай

Патриарх Неофит поздрави Богословския факултет на СУ за празника му

Патриарх Неофит изпрати приветствен адрес до преподавателите и студентите от Богословския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за празника на Светите Трима светители, оповестиха от Българската патриаршия.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
„ С архипастирска обич и отеческо благословение се обръщам към вас по случай празника на православните богословски школи, като ви искам здраве и сили, ревнивост в преодоляването, преподаването и разпространяването на божествената просвета, в мисионерския дух и апостолското безстрашие във вашите писания за възхвала на Божието име в света и за още по-задълбочено и всестранно откриване на неизследимите секрети на църковното богословие “, се споделя в поздравлението на Негово светейшество.

Помнете заветите на Светите Трима светители - Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст, и - като се вдъхновявате от техния образец, подражавайте на усърдието им и на тяхното безрезервно и благоговейно посвещаване на божествените избавителни секрети на Божията премъдрост, пожелава патриарх Неофит на преподавателите и студентите от СУ. И добавя, че дано неизменими техни спътници и правилни наставници в тайните на богопознанието, на духовно-просветното и църковно-образователното дело да бъдат всички велики и почтени прародители, тъй като положителното приемство е и залог за положителните плодове от всяко наше изпитание и за всеки богоблагословен триумф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР