Патоанатоми от Службата по съдебна медицина в южния град Валдивия

...
Патоанатоми от Службата по съдебна медицина в южния град Валдивия
Коментари Харесай

Бившият президент на Чили е оцелял при падането на хеликоптера му в езеро, но се е удавил


Патоанатоми от Службата по правосъдна медицина в южния град Валдивия през нощта направиха аутопсия на Пинера, преди тленните му остатъци да бъдат изпратени през днешния ден към столицата Сантяго, с цел да бъдат заровени с държавни почести.

" Ние като прокуратура към този момент сме в положение да осведомяваме обществеността, че повода за гибелта на някогашния президент Себастиан Пинера се дължи на задушаване поради престой под вода ", сподели пред кореспонденти локалният прокурор Татяна Ескивел.

Тя добави, че повода за хеликоптерната злополука към момента не е открита, само че съдебномедицинските данни им разрешават да работят " по евентуална версия ", а профилиран екип прави оглед на мястото на случая.

Хеликоптерът с президента на Чили, управлявал в продължение на два мандата (2010-2014 и 2018-2022 г.), малко след излитането си падна в езерото Ранко, което се намира в туристическа зона в южната част на страната, в която с изключение на езера има гори и вулкани.

След като бъдат докарани в Сантяго, тленните остатъци на Пинера ще бъдат изложени за поклонение в някогашната постройка на чилийския Конгрес. Погребението на Пинера ще се състои в петък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР