Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна – Велико

...
Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна – Велико
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Задържаният бизнесмен Велико Желев финансирал „Български възход“, парите ги делили с…

Пътният строител, прокарал бул. през стадион във Варна – Велико Желев, оказва помощ на партията „ Български напредък “, написа 19 min.bg.
Източниците и изискванията за финансирането на обединението на експремиера Стефан Янев с Румен Петков са станали ябълката на раздора сред досегашните съратници, тъй че АБВ се раздели с генерала и се причисли към Мая Манолова в Левицата, в случай че се има вяра на наблюдаващи по коридорите на властта.
Разбира се, Велико Желев, чието име беше обвързвано от Бойко Рашков като вътрешен министър на Промяната с прекачване на 21 млн. лева в парцели в Дубай, надалеч не е единственият помощник на БВ.
Припомняме, че през вчерашния ден строителният бизнесмен бе арестуван за 24 часа по отношение на следствие за насила.
Това стана след акция на Министерство на вътрешните работи в офисите му в центъра на София на метри от тогавашния Царски замък.
По информация на Българска национална телевизия Велико Желев е упражнил принуждение и принудил собствен чиновник да подпише документи с погрешно наличие.
Офисът на столичния бул. „ Цар Освободител “ е бил претърсен в негово наличие.
Претърсена беше и къщата на предприемача във Варна.
Около 22.30 часа в понеделник Желев бе изведен от офиса на „ Хидрострой “ и бе отведен от служители на реда. Той не направи изказване.
Желев има благосъстоятелност в едни от най-големите строителни компании в България, работили по градежа на голям брой инфраструктурни планове, в това число Северната дъга, която беше проверявана от министъра на районното развиване арх. Иван Шишков предходната седмица.
Компанията му е и в консорциума, който завоюва публичната поръчка за строителство на тунел под Шипка, който би трябвало да свърже Северна и Южна България с пробив под Стара планина.
Остава мистерия по какъв начин, откакто беше изоставен от Стефан Янев, кабинетът Петков – Нинова даде точно на „ Хидрострой “ на Велико Желев поръчката за 360 000 000 лева за градежа на тунела под Шипка.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР