Пътниците на най-натовареното летище в Европа Heathrow Airport вече могат

...
Пътниците на най-натовареното летище в Европа Heathrow Airport вече могат
Коментари Харесай

Най-натовареното летище в Европа предлага тестове за коронавирус срещу $100

Пътниците на най-натовареното летище в Европа Heathrow Airport към този момент могат да създадат бърз тест за COVID-19 на стойност 100 $, в случай че летят до Хонг Конг и Италия, които изискват негативен резултат от теста при идване, написа Business Insider.

От вторник пасажерите на летището могат да се възползват от услугата и против възнаграждение от 104 $ за тест, ще получат резултати в границите на един час.

British Airways, Virgin Atlantic и Cathay Pacific ще бъдат първите самолетни компании, които ще предложат тестванията, които са налични единствено за пасажери, напускащи Англия.

Тестът не е " толкоз сензитивен ", колкото лабораторно обработеният PCR пробата. Пробата се взима от носа и гърлото, и се обработват на място от биотехнологичната компания Prenetics.

Някои страни изискват доказателство за негативен резултат при идване. И Хонконг, и Италия изискват от всички пътуващи от Обединеното кралство, където случаите са относително високи, да дават негативен тест, преди да бъдат позволени.

Тестът обаче няма да е задоволителен за британци, пътуващи до Гърция, Кипър, Бахамите и Бермудските острови. Тези страни изискват от пасажерите да създадат PCR тест.

През август летището в Лондон откри огромно оборудване за тестване при идване, само че към момента чака утвърждение от държавното управление. Ако тестването е позволено, това може да понижи продължителността на сегашния 14-дневен карантинен интервал за пасажери, идващи във Англия от избрани страни.
 Учени от университета Oxford създадоха 5-минутен тест за Covid-19
Учени от университета Oxford създадоха 5-минутен тест за Covid-19

Този вид проби се преглеждат като основни за въвеждането на масовo тестване

Германските летища, в това число във Франкфурт и Мюнхен, оферират безвъзмездни бързи проби за COVID-19 на пасажери, които се връщат от високорискови страни.

Франция ще вкара бързи проби за COVID-19 на летищата до края на октомври за пасажери, пътуващи до Съединени американски щати и Италия, както и за идващи от високорискови страни.

Междувременно във Финландия се вършат проби с кучета, които да оказват помощ в откриването на хора с COVID-19. Летище Хелзинки твърди, че това може да е по-бърз и на ниска цена способ от обичайните проби.
 Европа утвърди 15-минутен Covid-19 тест
Европа утвърди 15-минутен Covid-19 тест

Той ще бъде наличен на Стария континент до края на октомври
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР