Пътници са заснели началото на пожара на кацналия аварийно самолет

...
Пътници са заснели началото на пожара на кацналия аварийно самолет
Коментари Харесай

Пътници са заснели началото на пожара на кацналия аварийно самолет в Москва

Пътници са снимали началото на пожара на кацналия спешно аероплан в Москва, който стана причина за гибелта на 41 души, измежду които най-малко две деца. 
 41 са починалите при спешно кацане на аероплан на летище в Москва
Пътническият самолет  " Сухой Суперджет 100 ", пътуващ от Москва за Мурманск кацна на летище " Шереметиево " нощес след единствено 30 минути във въздуха. 

Видео, снимано сега на кацането на самолета, беше оповестено в YouTube. На фрагментите се вижда, че огънят е обхванал крилото на самолета. Чува се, че стартира суматоха измежду пасажерите, само че има и апели за опазване на мира и ориентиране на пасажерите към спешните изходи. 



Според следователи причина за нещастието е, че резервоарът се е запалил при приземяването.

От 78 души на борда, в това число членове на екипажа, са оживели 37 души, заяви Руският следствен комитет в изказване. Ранените са настанени в лечебни заведения.

От Следствието не оповестиха какви са съгласно тях аргументите за случилото се и показаха, че ще дадат повече информация след края на следствието. 

Според локални медии водачът на самолета е изпратил минимум един сигнал за помощ след политане. Според други информации самолетът е бил ударен от гръмотевица.

Службата за радарно следене сподели, че самолетът е направил два кръга над Москва преди да кацне спешно след единствено 30 минути във въздуха. 

Президентът Владимир Путин и министър председателят Дмитрий Медведев изрекоха своите съболезнования и подредиха цялостно следствие на злополуката.

В Мурманск беше разгласен тридневен печал. Останкинската телевизионна кула в Москва угасна в памет на починалите.

Руските осведомителни организации оповестиха, представени от Българска телеграфна агенция, че кацналият спешно аероплан е създаден през 2017 година и е бил обслужен през април т.г.

" Сухой Суперджет 100 " е първият нов пътнически аероплан, създаден след разпадането на Съветския съюз. Той се употребява за къси дистанции и бе утвърден за полети през 2011 година Държавната самолетна компания " Аерофлот " разгласи покупката на 100 самолета от този вид в края на 2018 година

Самолет " Сухой Суперджет " се разруши в Индонезия през 2012 година, при което починаха всичките 45 души на борда. Като причина за случая тогава бе посочена човешка неточност.

Руски публични представители обявиха, че към този момент е рано да се приказва за прекъсване от полети на този тип самолети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР