Пътните строители от шуменската фирма Автомагистрали - Черно море АД

...
Пътните строители от шуменската фирма Автомагистрали - Черно море АД
Коментари Харесай

Пътните строители от Автомагистрали Шумен с нови блокади

Пътните строители от шуменската компания " Автомагистрали - Черно море " АД възобновяват митингите си и в сряда ще блокират три основни сектора в страната. От 11 до 14 часа те ще спрат придвижването в Русе /на Път I-II, Русе - Варна, кръгово кръстовище/, в Айтоския проход /на разклона на село Вресово, община Руен/ и в Ришки проход /до разклона за село Риш, Смядовско/.

" Поводът за следващ път е направеното от нас и неизплатено от страната - средствата за ремонта на автомагистрала " Тракия " от държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване и благоустройство. Провели сме голям брой срещи с всички служебни и постоянно определени държавни управления. Написали сме голям брой писма, позиции, заявления, които досега са без отговор ", разясняват от синдикалната конструкция в сдружението.

Както " Труд " писа, близо 28 млн.лв. са неиздължените суми. От компанията демонстрираха самообладание и схващане и стопираха митингите си след заричане на районния министър Гроздан Караджов за погашение на 50% от сумата, то това не се случи.

" Беше изработен опит за решение на казуса от Народното събрание на 7 април и 8 април, само че беше неодобрен от участниците в ръководещата коалиция. Ние заложници на политически игри и пазарлъци няма да ставаме! Нашето достолепие не е за политическа приложимост! ", безапелационни са от сдружението.

За следващ път изясняват, че неналичието на решение към този момент 1 година е довело до от време на време закъснение на заработените с почтен труд заплати, за февруари и март 2022 година неплатените заплати и осигуровки са в размер на 3 млн. лв.. За интервала, в който е изпълняван обектът от автомагистрала " Тракия " 22 април - 30 юни 2021 година, те са в размер на 7,548 млн.лв. дружно с осигуровките към тях, като тази сума е платена от сдружението.

" Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума към нашия шеф, осигуряващ ни трайна претовареност и положително възнаграждение. С цел отбягване на спекулации, заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за опазване на трайните си работни места и почтено възнаграждение ", декларират служащите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР