Пътнически самолет със 132 души на борда се разби в

...
Пътнически самолет със 132 души на борда се разби в
Коментари Харесай

Авиоексперт: Разбилият се в Китай самолет е изгубил близо 30 000 фута височина за 2 минути

Пътнически аероплан със 132 души на борда се разруши в небето над Китай, няма оживели. Според авиоекспертът Марио Бакалов случаят се е случил на необикновена височина - 9000 метра. " Само 10% от авиокатастрофите се случват на такава височина по време на крайцерски полет. Не е оповестена повреда. Самолетът е изгубил близо 30 000 фута височина за 2 минути, което значи, че е имал отвесен полет ", изясни той пред Нова тв. И добави, че аргументите за случая ще се изяснят когато бъдат открити двете черни кутии на самолета, които в действителност са оранжеви.

" Често целият развой на разбор лишава две години. В авиацията постоянно има доста фактори, които довеждат до съдбовен край ", разкри специалистът. Сред аргументите може да са конфликт с друго въздухоплавателно средство, форма тероризъм или детонация, както и вреди по структурата на самолета. " Някои от хората споделяха, че в клипчетата не се вижда опашката на самолета. Това може да е резултат от мощната отвесна скорост ", уточни Бакалов.

По думите му самолетът е бил на близо 7 години и не е " Боинг Макс ", прочут с многото си авиокатастрофи. " Доколкото знаем този съответен аероплан не е имал механически проблеми. Преди да излети той минава през доста инспекции ", означи специалистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР