Пътнически самолет губи прозорец и част от страничната си стенавъв

...
Пътнически самолет губи прозорец и част от страничната си стенавъв
Коментари Харесай

Прозорец на самолет със 177 пътници се откъсна по време на полет

Пътнически аероплан губи прозорец и част от страничната си стенавъв въздуха, което го принуждава да кацне спешно в американския щат Орегон, заяви Би Би Си.

Самолетът Boeing 737 Max 9 на Аляска Еърлайнс се върна в Портланд 35 минути след полета си до Калифорния, откакто външна част, в това число прозорец, падна.

От Аляска оповестиха, че на борда са се намирали 177 пасажери и екипаж и че самолетът е " кацнал безвредно ".

Авиокомпанията заяви, че " краткотрайно " ще приземи всичките си 65 самолета 737 Max 9, с цел да извърши инспекции.

От Boeing обявиха, че са осведомени с случая и " работят за събиране на повече информация ".

Органът за гражданска авиация на Обединеното кралство съобщи пред Би Би Си, че " следи обстановката доста деликатно ".

Пасажерът Диего Мурильо описа пред KPTV, че пролуката е била " необятна колкото ледник " и разказа по какъв начин е чул " в действителност мощен гърмеж ", когато кислородните маски са паднали от горната страна.

Той добави: " Казаха, че на този ред имало дете, чиято риза била засмукана от него и излязла от самолета, а майка му го държала, с цел да се увери, че няма да излезе с него. "

При оповестяването на прекъсването на 65-те самолета основният изпълнителен шеф на Alaska Airlines Бен Миникучи съобщи: " Всеки аероплан ще бъде върнат в употреба единствено след привършване на цялостната поддръжка и инспекциите за сигурност. "

Г-н Миникучи похвали напъните на шестимата членове на екипажа на борда на полета, който съгласно данните от следенето на полета е достигнал 16 000 фута (4 876 м), когато е почнал спешното си втурване.

Снимки, изпратени до новинарските организации, демонстрират нощното небе, което се вижда през пролуката във фюзелажа на самолета, като се виждат и изолационни материали и други парчета.

На други фотоси се вижда, че седалката, която е най-близо до засегнатата част - седалка до прозореца, която съгласно пасажерите не е била заета - е наклонена напред без възглавницата си.

" Сърцето ми е покрай тези, които са били на този полет - доста скърбя за това, което преживяхте ", сподели господин Миникучи.

" Толкова съм признателен за реакцията на нашите водачи и стюардеси. "

В аудиоклипа се чува по какъв начин водачът приказва с контрола на въздушното придвижване с молба за отклонение.

" Бихме желали да се спуснем по-ниско, в случай че е допустимо ", помоли той. " Намираме се в изключителна обстановка. Разхерметизирани сме, в действителност би трябвало да се върнем назад. Имаме 177 пасажери. "

Според фотосите засегнатата зона се намира в задната третина на самолета, зад крилото и моторите.

Засегнатият сектор от фюзелажа наподобява е зона, която може да се употребява като спомагателна врата за спешен излаз от някои оператори на този вид самолети, само че не и от Аляска.

Федералната авиационна организация на Съединени американски щати (FAA) удостовери, че полет 1282 на Alaska Airlines " се е завърнал наред... откакто екипажът е съобщил за проблем с херметизацията ".

Boeing съобщи, че " механически екип е подготвен да поддържа следствието ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР