Пътни полицаи се залагат пред училищата в първия учебен ден,

...
Пътни полицаи се залагат пред училищата в първия учебен ден,
Коментари Харесай

Катаджиите с коварна тактика спрямо шофьорите навръх 15 септември

Пътни служители на реда се залагат пред учебните заведения в първия образователен ден, като с изключение на да съблюдават за реда и сигурността на децата, ще връчват и неполучени фишове на родителите, написа " Телеграф ".

Указанията са колкото може повече водачи да бъдат тествани на място към школата.

Мерките за сигурност на 15 септември са в границите на обичайна акция " Децата потеглят на учебно заведение, да ги пазим на пътя ", която организира Министерство на вътрешните работи всяка година.

Нарушения

Наред с това катаджиите имат предписание да стопират допустимо най-вече водачи, без значение дали за нарушаване или за рутинна инспекция.

Целта е да се връчат оптимален брой фишове. Причината е, че съгласно неофициални данни все още по пътищата у нас над 50% от водачите не престават да се движат, макар че в системата на полицията им се води най-малко един невръчен фиш.

Най-много са провиненията за нарушаване на скоростните режими, минаване на червен сигнал на светофара и нарушавания на пътната маркировка.

В образователния ден постовете ще наблюдават за родители, които докарват децата си до учебно заведение без подложен колан, с невключени къси или дневни светлини, паркиращи погрешно към дворовете на школата и други сходни нарушавания.

Освен че ще ги глобяват на място, ще им дават и невръчени до момента честитки за предходни провинения на пътя.

Безопасност

Специализираната полицейска интервенция ще се организира до 22 септември, а след тази дата ще има последваща, която ще е за дните към празника за Деня на българската самостоятелност.

От Министерство на вътрешните работи насочат зов към родителите да извърнат внимание, като изберат най-безопасните направления, по които да се движи детето и по какъв начин да пресича вярно.

" С настъпването на есенно-зимния сезон се стъмва по-рано, по тази причина трябват ярки и светлоотразителни дрехи, които да се виждат както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието ", предлагат от Министерство на вътрешните работи и прибавят, че е добре децата да не играят към места с прекомерно натоварено придвижване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР