Пътната у нас по принцип е недофинансирана, а всяко недофинансиране

...
Пътната у нас по принцип е недофинансирана, а всяко недофинансиране
Коментари Харесай

Експерт с тежко заключение: Пътната мрежа у нас е недофинансирана

Пътната у нас по принцип е недофинансирана, а всяко недофинансиране води до по-рядко слагане на маркировъчна багра, както и до по-редки случаи, в които се взимат ограничения за оправяне на сектори с централизация на ПТП-та. Това съобщи пред Нова телевизия инж. Ясен Ишев от Научно-техническия съюз по превоза.

“Пътната мрежа, която би трябвало да бъде в положително положение е към 85%. В момента у нас към 60-65% са в положително положение. Не съм сигурен дали и този % действително е такъв”, сподели още той.

Относно нещастието на автомагистрала “Струма”, Ишев разяснява: „ Чухме доста отзиви на сътрудници за това, че би трябвало да има осветляване на автомагистралата, за слагане на буфери, за по-добра маркировка и по-добро знаково пространство – всички те са прави. Всичко това е асъдействало да се случи тази голяма неприятност”.
свързани новини18660на 24.11.20216416на 23.11.2021
“За страдание, нас като инспектори по сигурност не ни канят в инспекциите, с цел да им кажем какво би трябвало да се направи. Първо би трябвало да се сложат нужните знаци, въпреки че в тази част на денонощието може и да не се видят добре. Добре е там да се постави буфер, както и от новия вид мантинели”, уточни Ишев.

“Ние сме хора, бъркаме, само че пътят би трябвало да бъде предвидим и да ни щади, тъй че даже и да сгрешим, да не се случи това, което се е случило”, безапелационен беше той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР