Пътната маркировка пред повечето пловдивски училища е изтрита, установи проверка

...
Пътната маркировка пред повечето пловдивски училища е изтрита, установи проверка
Коментари Харесай

Месец преди 15.09.: Зебрите пред школата - невидими и с...

Пътната маркировка пред множеството пловдивски учебни заведения е изтрита, откри инспекция на „ Марица “. Това се случва единствено месец преди началото на образователната година. Боята по асфалтовата настилка от разчертаните през предходната година зебри към този момент е мъчно доловима. Такива са случаите към Математическата гимназия, НУ „ Христо Ботев “, СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Докато тук-там се виждат бледи линии, то другаде маркировката напълно липсва. Така по ул. " Арх. Камен Петков " по нищо не проличава, че има 4 гимназии – нито една от двете зебри не се вижда. В региона са ситуирани професионалните гимназии по туризъм „ Асен Златаров “, по архитектура, строителство и геодезия „ Арх. Камен Петков “, по превоз „ Гоце Делчев “ и по строителни технологии Пеньо Пенев. Пътната маркировка до ОУ „ Душо Хаджидеков “, което се намира на метри от вкъщи на кмета Иван Тотев, също е изтрита. Подобно е положението и на зебрата до ОУ „ Екзарх Антим Първи “. Пред входа на Френската гимназия пък зеят няколко дълбоки дупки.

Зебрите към школата са в положително положение единствено в квартал „ Тракия “, където към този момент е завършило освежаването на маркировката. „ Там са маркирани 37 пешеходни пътеки, които се намират към учебни заведения и детски заведения. В момента се работи в регион „ Северен “, където има 49 пътеки и регион „ Южен “, където има най-вече пешеходни пътеки 71 “, обясниха от Оперативна програма „ Организация и надзор по превоза ” – Пловдив.

Предстои да бъдат актуализирани маркировките в регионите „ Централен “ (68), " Източен " (54) и " Западен " (56). Крайният период за осъществяване на мероприятията е 9 септември.

С маркировките по паважните настилки се е заел профилираният екип на Оперативна програма „ Чистота “, като ще би трябвало от време на време да ги освежават. Причината е, че боята не устоя дълго време върху този вид настилки. Общо в града има 335 зебри, които се намират към образователни заведения, като от тях са пребоядисани по-малко от 150. Това значи, че повече от половината към момента не са актуализирани.

Пешеходните пътеки се маркират с бяла акрилатна багра със светлоотразителни перли, като се слага надпис „ Погледни “. Животът на боята е по-малко от година. За съпоставяне термопластикът устоя близо 4 години. По разпоредба обаче зебрите би трябвало да бъдат с багра.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР