Пътна полиция започва операция по пътищата между малките населени места

...
Пътна полиция започва операция по пътищата между малките населени места
Коментари Харесай

Пътна полиция започва операция по пътищата между малките населени места



Пътна полиция стартира интервенция по пътищата сред дребните обитаеми места у нас. Причината е зачестилите произшествия. В същото време от Министерство на вътрешните работи ще наблюдават и глобяват и водачи, които не дават преимущество на други участници в придвижването на указаните за това места.

В градовете екипите на полицията ще наблюдават за водачи, които лишават преимуществото на другите пътни транспортни средства. На територията на три регионални дирекции от Западна България е планувано да бъде засилен контрола и на пътищата сред дребните обитаеми места.

Главен контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция " уточни:

" На национално равнище се регистрира намаляване с 14 % при зародилите тежки пътно-транспортни катастрофи. При починалите понижението е с 22 %, а при ранените - със 17 %. На фона на тези индикатори се установи покачване на зародилите тежки пътно-транспортни катастрофи в обитаемоте места ".

В същото време от " Пътна полиция " регистрират и съществено понижение на пътно-транспортните катастрофи с присъединяване на пешеходци:

" Там се регистрира намаляване с 45 % при починалите пешеходци в пътно-транспортни катастрофи ".

От Министерство на вътрешните работи дадоха детайлности и за резултатите от интервенцията, която се организира сред 8-ми и 14-ти март и беше проведена по линията на " Роудпол " - европейската мрежа на службите от " Пътна полиция ":

" В 1381 случая са открити нарушавания на пасажерите, които не са сложили колани и каски ".

По време на интервенцията са били разкрити и пет случая на транспорт на крадени артикули.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР