Пътна полиция стартира акция Зима. Основно ще се проверява подготовката

...
Пътна полиция стартира акция Зима. Основно ще се проверява подготовката
Коментари Харесай

Пътна полиция започва проверки готови ли са колите за зимни условия

Пътна полиция започва акция " Зима ". Основно ще се ревизира подготовката на колите за зимните условия - дали гумите са подобаващи, а светлините в редовност. Ще се следи обаче и за нарушавания от страна на велосипедисти и пешеходци.

От на следващия ден до 7 ноември в сервизите на СБА ще има безвъзмездни инспекции на положението на колите и дали те са подготвени за зимата.

" Наблягаме на положението на гумите, осветителната уредба на автомобила, чистачките дали са в редовност. Трябва и парното да е в редовност през есенно-зимния интервал ", сподели Тодор Желев, представител на Съюза на българските автомобилисти.

Шофьорите към момента не бързат да сменят летните си гуми с подобаващи за зимата. Цената обаче с времето пораства - единствено от предходната година с към 30%.

" Сменят ги, само че по-слабо, защото температурите са високи и никой не бърза и всеки си пази гумите, тъй като все по-скъпи стават. Постоянно сме с нови цени, обновени ", сподели Стефан Тошев - шеф на сервиз за гуми.

Шофьорите обаче би трябвало да побързат със промяната, тъй като от 15 ноември до 1 март е наложително потреблението на гумите, известни като “зимни ”. За извършители ще се следи интензивно и в границите на акция “Зима ”, която е на три стадия - с фокус върху колела и тротинетки, върху държанието на пешеходците на пътя и върху коли.

" За трите акции на акцията са планувани профилирани полицейски интервенции на територията на цялата страна. Спрямо нарушителите ще се ползва нулева приемливост ", сподели Калоян Драганов - шеф на отдел „ Пътна полиция “ - ГДНП.

" Ние можем да създадем от наша компетентност да засилим контрола над водачите на товарни коли, рейсове ", сподели Бойко Рановски - шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.

В Пловдив инспекциите към този момент започнаха. Акция " Зима " ще продължи до края на ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР