Пътищарски фирми, част от които близки до бившия областен управител

...
Пътищарски фирми, част от които близки до бившия областен управител
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних: Пътищарски фирми, близки до Коцев, бламират общината

Пътищарски компании, част от които близки до някогашния регионален шеф и претендент за кмет Благомир Коцев, провалят общината, пречат на хората. Това стана ясно от думите на кмета на Варна Иван Портних, на неочакван брифинг във връзка строителството в града, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

В поддръжка на изказванията си той даде забавянето на ремонтните действия по пътните артирии в града. Фирмите се оправдаваха с липса на техника, с липса на хора. С дни не работеха по бул. " Христо Смирненски ". Такива образци има в целия град. Паралелно с това пък техните частни обекти вървяха, стана ясно още от думите на Портних.

" Ключът " за казуса бил заровен още във времето, когато основен проектант на Варна бе Виктор Бузев, разясни кметът. Той напомни, че има две досъдебни производства против Бузев, за разрешаването на противозаконни обекти край комплекс, благосъстоятелност на Коцев.

След това Портних, който на брифинга бе дружно с сегашния основен проектант на града Стоян Петков, разкри две порочни практики за заобикаляне на Закона. Показа фотография на терен в регион " Аспарухово " където към 2016 година има зелена повърхност, а към 2022 година към този момент построен обект. Това става с уверение за толерантност. Само за предходната година са иззадени 280 такива удостоверения и то единствено в един от регионите във Варна - " Приморски ", добави кметът. Това дава изясненост кой е отговорен за презастрояването на града, риторично разясни той.

Повечето от тези случаи са свързани с построяването на обекти със смесено предопределение. По закона в случай че една постройка не е такава, то тя, в случай че е висока 21 метра, би трябвало да бъде на разстояние от 14 метра от прилежащата, само че в случай че е със смесено предопределение (примерно общежитие) - ще е наоколо единствено на 6 метра от прилежащата.

Другият случай е обвързван с създаване на подобен вид постройка в регион " Владислав Варненчик ", чийто градеж се свързва с ръководителя на Камарата на строителите във Варна.

Всичките тези образци са за прокуратурата, изясни кметът Портних.

Смених основния проектант, започнах разговор с Камарата на архитектите, със Съюза на архитектите във Варна. Това породи неодобрение у някои мощни строителни компании, които инициирали основаването на " Алтернатива за жителите ", с което да играят на локалните избори, разясни кметът на Варна, като добави, че някогашния заместител на Коцев в регионалната администрация е непосредствен с една от строителните компании в града.

Ще почистим града от бузевщината. Тези строителни компании пречат на работата на Общината, пречат и на хората, нагнетяват напрежение. Не може за 15 септември, за когато съм споделил, че ремонтите край учебните заведения ще приключат, те да споделят, че били разкрили някакъв проблем и за това не са подготвени. Тези номера няма да не престават, закани се кметът на Варна. Такива тарикатлъци са за прокуратурата, отсече Иван Портних.

Такива неща работят в ущърб на хората, само че подкрепят акцията на Коцев, стана ясно още от думите на кметът на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР