"Пътешествието най-добре се измерва в приятели, не в мили". Няма

...
"Пътешествието най-добре се измерва в приятели, не в мили". Няма
Коментари Харесай

4 прекрасни кътчета за почивка в област Благоевград

"Пътешествието най-добре се мери в другари, не в благи ".

Няма по какъв начин да не се съгласим с думите на Тим Кахил, създател на редица пътеписи. Има хора, които избират да пътешестват и да откриват нови кътчета през лятото, само че не би трябвало да се ограничаваме единствено с един сезон, когато имаме цели четири.

Есента предлага невероятни благоприятни условия за туризъм из страната. Ето за какво взехме решение да ви разходим из няколко красиви кътчета, които са наоколо до София и по-точно - в област Благоевград.

За да бъде пътешествието още по-приятно, подбрахме за вас и няколко местенца с отлични мнения, в които може да отседнете.

Стартираме с Лещен, едно от най-красивите български села.
 Къща за посетители Родопски ъгъл Къща за посетители Родопски ъгъл
Лещен е старинно населено място със непокътнати обичайни къщи.

В края на XIX и началото на XX век Лещен е най-вече българско село в Неврокопска кааза. Църквата "Света Параскева " е от 1833 година. На времето селото е било общински център с развита комерсиална база.

Много от старите къщи в селото са реставрирани, като е непокътнат достоверният им архитектурен жанр. Къщите са превърнати в фамилни хотелчета, в които отсядат туристи. Заради достоверния тип на селото, постоянно се снимат игрални филми и музикални клипове.

Само на 100 метра от центъра на селото, е ситуирана къщата за посетители Родопски ъгъл, която е оценена от посетителите като "превъзходно " място за отдих. Стаите са чисти, храната е превъзходна. Разгледайте и планирайте вашата отмора на това прелестно място.

Сега се насочваме към Банско.

Според свидетелства на американски гости, през 1867 година в Банско имало 4 – 5 хиляди поданици. До 18 в. банскалии са най-вече животновъди и занаятчии, които разчитат на просторните пасища и богатите гори. В интервала на Възраждането Банско се развива като търговско-занаятчийски център.
 Къща за посетители Хан Кадията Къща за посетители Хан Кадията
Църквата "Света Троица " в града е осветена през 1835 година. Югоизточно от Банско се намират късносредновековите църкви "Свети Георги " и "Свети Илия ". В наши дни тук за ситуирани редица китни хотели, в които може да отседнете, даже и преди формалния старт на зимния сезон.

Ако желаете да се насладите на обичайна кухня за този регион, посетете къща за посетители Хан Кадията, която е покрай центъра на Банско (около 100 метра) и предлага редица улеснения. Разгледайте удобствата на къща за посетители Хан Кадията тук, с цел да планирате чудесна почивка.

"В Хан Кадията може да прекарате незабравима почивка. На безшумно и комфортно място в центъра, доста уютно и чисто. Стопаните са спокойни и вежливи "

"Беше ужасно. Надмина упованията ни, притежателите са извънредно благи, а закуската пържени филийки, палачинки са като тези, които прави майка ми "

Този регион е цялостен с места, които си коства човек да посети. Например Добринище, прочут като балнеолечебен курорт.

Тук феновете на историята ще открият остатъци от раннонеолитино населено място, заемало повърхност от към 7 декара и ситуирано на към 150 метра от десния бряг на река Валявица и близо до минералния извор. При разкопки са били открити основи на жилища, оръдия на труда, керамика.

Находките се датират към края на първата половина на 6 хилядолетие прочие н. е. Добринище комбинира най-хубавото за зимните и летни почивки : красива природа, гостоприемни поданици, ски писти и благоприятни условия за селски и еко туризъм.
 Хан Чардака Хан Чардака
Ето за какво не се изненадваме, че отзивите за огромна част от хотелите тук са доста положителни.

Чудесна панорама, вкусна храна, битова конюнктура и другарски надъхан личен състав - всичко това може да откриете в къща за посетители Хан Чардака. Научете повече за предлаганата храна, удобствата в стаите и отзивите от посетителите.

Ето и част от мненията за Хан Чардака, а фотоси може да откриете тук.

"Страхотна къща за посетители в абсолютния център на Добринище. Стаята беше уютна и чиста с чудесна тераса. Закуската е чудесна ".

"Домакините са гостоприемни и сърцати. Имаха отношение и добра дума за всички посетители в хотела ".

"Мястото е отлично. Всичко е направено с доста усет. Има огромен двор, обсипан с достоверни предмети от предишното ".

За край се насочваме към град Петрич.

Петрич е един от старите градове по долината на междинна Струма.

Според локални краеведи Петрич е правоприемник на античното тракийско населено място, ситуирано в подножието на възвишението Кожух.

В региона на Петрич е цялостно с туристически забележителности и места, които си коства да посетите.

Тук се намира естествен парк Беласица, къща-музей на Баба Ванга, местността "Рупите " – с храм-паметник "Света Петка Българска " , както и още доста други. Отделете си няколко дни, с цел да разгледате всичко.

Чудесно кътче за пребиваване - Комплекс Династия , ситуиран в село Ключ, наоколо до Петрич. Мястото е желано както от двойки, по този начин и от фамилии и огромни другарски компании.

Хората пишат за това място, че домакините са общителни и постоянно са отсреща да оказват помощ на всеки човек.

Хотелът е спокоен, храната е чудесна, а наоколо има водопади, които обогатяват още повече прелестното преживяване. Вижте повече за удобствата, които Комплекс Династия предлага.

Кои са кътчетата, които желаете да посетите, само че към момента не сте? Споделете с нас в мненията.
 Комплекс Династия Комплекс Династия

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР