Патентно ведомство на Република България съобщи, че в рамките на

...
Патентно ведомство на Република България съобщи, че в рамките на
Коментари Харесай

Патентното ведомство внедри 55 нови електронни услуги

Патентно ведомство на Република България заяви, че в границите на осъществяването на Проект № BG16RFOP002-1.004-0002-C04 от 12.10.2020 година са въведени в действителна употреба още 55 нови електронни услуги.

Те дават опция за подаване по електронен път на претенции за Промяна на представител за патент, потребен модел, европейски патент; Промяна на адрес за преписка за патент, потребен модел, европейски патент; Жалба против отказ/прекратяване за патент; Обявяване в нищожност на публикуван патент; Подновяване на потребен модел; Оттегляне на поръчка за патент; Оттегляне на поръчка за Европейски патент; Отказ от право върху публикуван патент; Отказ от право върху регистриран потребен модел; Отказ от право върху Екологичен потенциал за Република България и други претенции за патенти, потребни модели и европейски патенти.

Новите електронни услуги ще облекчат доста работата на дребните и междинни предприятия и жителите във връзка с ръководените от тях обекти на индустриална благосъстоятелност.

През последната една година ведомството внедри 76 нови електронни услуги. С този метод оптимално се улесняват жителите и бизнеса, като им се дава опция за отдалечено подаване на претенции и поръчки, при неналичието на физически контакт, което от своя страна свежда до най-малко риска от заразяване с Коронавирус – 19.

Стремежът на ведомството е да удовлетвори в оптималната степен потребностите на жителите и обществеността, свързани с досегаемост на обслужването, по-добра организация и въвеждане на нови технологии.

Услугите са налични през портала за електронни услуги и през уеб страницата на Ведомството www.bpo.bg за заявяването им ще се изисква сключване с дипломиран електронен автограф (КЕП).

Техническа информация за потребление на електронните услуги можете да намерите в управленията за потребителя, налични на Портала за електронни услуги на ведомството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР