Път като лунен пейзаж изкара водещия на сутрешния блок на

...
Път като лунен пейзаж изкара водещия на сутрешния блок на
Коментари Харесай

Виктор Николаев изригна в ефир: Нормални ли сте?

Път като лунен пейзаж изкара водещия на утринния блок на Нова тв Виктор Николаев от нерви.

На вниманието на Министерството на районното развиване и благоустройството и АПИ. Нормални ли сте? – изригна Николаев при типа интернационалното трасе, осеяне не с дупки, а с кратери.
-->
„ Нормални ли сте? Този път би трябвало да бъде затворен “, обърна се той към институциите.

Става въпрос за републикански път I-8, сред Вакарел и Ихтиман. Маршрутът служи за обходен на Автомагистрала „ Тракия ”. Участъкът е в ужасяващо положение - дупките са по 15 см.

„ Този път се употребява, когато на автомагистралата има злополука. Тук водачите би трябвало да се движат с винетка. Ако водачът повреди колата си, тогава застрахователят ще изиска протокол и това, което „ Пътна полиция ” може да направи е да напише, че скоростта е несъобразена по отношение на пътните условия. Никъде другаде не съм виждала толкоз неприятен път ”, съобщи пред Нова телевизия Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„ Преди години имаше условие при построяването на автомагистрали да има и обходните пътища. Само, че нашите законодатели преди години го махнаха като условие. Интересно какъв брой полицейски патрули са минали през този път. Тяхното обвързване е освен да глобяват водачи, а да напишат наставление на притежателя на пътя и в случай че то не се извърши, да го глобяват.

Както ние сме задължени да съблюдаваме законите, така  и притежателят на трасето е задължен да ги съблюдава. Независимо дали приказваме за общината, АПИ или районното министерство. Тези министри, които се сменяват през ден-два или месец, не могат да поемат задължения. Черната статистика тази година е ужасяваща от позиция на това, че петима чиновници на Министерство на вътрешните работи починаха на пътя ”, съобщи ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

„ Този път има притежател, който дава отговор за него. Не е обикновено да съществува такова трасе. Опасно е ”, сподели и съветникът на министъра на вътрешните работи Алекси Кесяков.

Според юрист Людмил Рангелов не е допустимо на този път да се развие огромна скорост, само че вредите по колите могат да бъдат съществени, даже да се кара на първа предавка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР