Път към Лариса няма. Рано тази сутрин първо приливните вълни,

...
Път към Лариса няма. Рано тази сутрин първо приливните вълни,
Коментари Харесай

В Гърция още има блокирани българи, консулството в Солун издава временни документи

Път към Лариса няма. Рано тази заран първо приливните талази, а след тях и управляващите затвориха всички подстъпи към града. Много хора останаха блокирани в домовете си. „ Някъде към 11 часа усетихме вода на първия етаж на жилището ни. Вцепенихме се от смут. Бях дружно с моя наследник, с жена му и сина им. Успяхме да излезем в последния миг ”, спомня си кошмара Йоргос, оповестява Нова телевизия.

 

„ Моята кола е в Лариса. Когато затвориха пътя, от горната страна още нямаше вода, само че се притесняваха, че реката ще го събори, тъй като прииждаше доста. Аз бях третата кола в колоната, когато споделиха, че затварят моста и по този начин ме върнаха в Лариса. Сега колата ми е под вода, а майка ми е на 97 и се нуждае от О2 ”, споделя Димитриос.

Коритото на река Пиниос е на половин километър настрана от селото. Приливната вълна обаче е била толкоз мощна, че през целия ден из улиците на Яноли равнището на водата доближаваше два метра. Отнесени от течението бяха коли, наводниха се магазини, а хората с болежка следиха мощта на природата.

 

Добромир Денчев идва незабавно от София в Гърция безусловно на избавителна задача в помощ на брат си. Сам е, с цел да пази място в колата си за избавените. „ Брат ми е в село Платинияс със фамилията си и през днешния ден мислех да ги прибера. Приливната вълна им отнесе колата, дори не са я намерили. Потънала е в морето най-вероятно.

 

Единственият късмет е да отида да ги прибера, само че този потоп спря избавителната акция. Магазинът работи, купуват вода, купуват храна, няма ток, няма вода ”, споделя той.

 

След обяд боен хеликоптер кацна в село Яноли, с цел да събере хранителни артикули и по-късно да ги достави на хора в потребност. Масово хората се включиха, с цел да оказват помощ на военните. Щетите по плажовете в региона на Лариса са съществени. В Месагаля водата от река Пеньо заля пътища и мостове.

 

През целия ден автомагистралата от Солун до Лариса остана затворена. Оттичането на дъждовните води от планините не е завършило и управляващите предизвестяват за нараснало внимание всички в региона на Лариса и Волос.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР