Пастата от твърда пшеница все по-често се появява по рафтовете

...
Пастата от твърда пшеница все по-често се появява по рафтовете
Коментари Харесай

Паста от твърда пшеница - всички предимства

Пастата от твърда пшеница все по-често се появява по рафтовете на нашите супермаркети. Забеляза ли сте обаче, че те костват доста повече от елементарните макаронени произведения, тъй че не е ясно дали би трябвало да харчите спомагателни пари и да купите този артикул.

Всъщност макароните от твърда пшеница са доста по-здравословни от нормалните.

Макаронени произведения от твърда пшеница съдържат доста повече потребни субстанции всеобщата паста.

Полезни свойства и преимущества на пастата от твърда пшеница

Зърната от твърда пшеница съдържат нишесте под формата на кристали. Не се трансформира от топлинна обработка. Лесно се всмуква, дава мощ и улавя протеина.

Мазнините в макароните от този вид са здравословни - ненаситени. Разпадат се бързо и такива мазнини са потребни за нашата кожа - прави я гъвкава и гладка.

Продуктът е с високо наличие на протеини и въглехидрати. Една четвърт порция ще задоволи ежедневните ни потребности от тези субстанции.

 Паста от твърда пшеница Снимка: Илиана Първанова

Продуктът съдържа и фибри. Полезен е за храносмилането и сърдечно-съдовата система. Фибрите като метла изхвърлят всички отрови от тялото.

От останалите потребни субстанции в състава на пастата от твърда пшеница ще откриете витамини от група В, фосфор, калий, калций, желязо.

Избор на паста от твърда пшеница

На опаковката с такива тестени произведения постоянно има наличие, тъй че няма да се объркате, само че би било потребно деликатно да ревизирате продукта, с цел да не купувате артикули с ниско качество. Твърдите тестени произведения би трябвало да са със златист цвят, дребните петна са допустими (тъмните петънца са дребни частици от обвивката на зърното). Повърхността би трябвало да бъде идеално гладка.

Как се готви вярно паста на твърда пшеница

За да сготвите вярно макарони от твърда пшеница, те се сипват в авансово вряща вода с малко сол. Времето за готвене е посочено на опаковката. Изплакнете продукта след готвене със студена вода - нещо, което не се предлага при другите предписания с паста. Само по този метод ще запазите всички потребни свойства.

От тестени произведения от твърда пшеница можете да готвите разнообразни ястия, да ги сервирате с разнообразни типове сосове, зеленчуци, месо, риба.

Вкусно е и е здравословно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР