Пастата навлиза все по-дълбоко в българската кухня. Съществуват различни видове

...
Пастата навлиза все по-дълбоко в българската кухня. Съществуват различни видове
Коментари Харесай

Пригответе вкусна домашна паста с помощта на тези съвети

Пастата навлиза все по-дълбоко в българската кухня. Съществуват разнообразни типове паста - спагети, талиатели, фетучини, равиоли и още доста разнородни типове, които обаче въпреки и да са с друг тип, величина или форма, се подготвят по съвсем идентичен метод.

Важно е да знаем верния метод за приготвянето и съхранението им, с цел да можем да се любуваме на същински италиански усет в домашни условия.

Всъщност да приготвим паста не е по никакъв начин мъчно, за феновете кулинари е даже забавление. За да си приготвим паста вкъщи, ни трябват единствено брашно и яйца. На 100 г брашно ни би трябвало едно яйце.

Прави се кладенче в брашното и се поставя яйцето. Започва се деликатно безредие с ръце, като последователно се прибавя брашното. Ако тестото ни е изсъхнало, то просто би трябвало да намокрим ръце и да месим с тях. Месенето продължава, до момента в който съставките се объркат, не трябва да се прекалява с него.

Когато тестото е готово, се увива в транспарантно фолио и се прибира в ледник. Трябва да престои на хладно 30 минути. След това се вади от хладилника и си подготвяме повърхността, върху която ще го разточваме, като я поръсим с брашно.

 Паста

Режем го на части с дебелина по 1см и ги прекарваме през машина за паста. Те минават през нея три пъти, с цел да се изтъни оптимално тестото. След това режем тестото с машина, в случай че имаме такава, съгласно типа паста, който желаеме.

Ако нямаме сходни машини, не значи, че не можем да си създадем вкусна паста. Просто ще използваме добре познатата ни точилка и доста изострен нож.

След като извадим тестото от хладилника, поръсваме плота с брашно и го разточваме с точилката, колкото фино можем, след което го нарязваме на лентички или каквото желаяме.

Прясната паста варим за 3-4 минути във вряла вода, до момента в който изплува на повърхността.

Ако съблюдаваме няколко съвета, ще имаме постоянно вкусна паста вкъщи.

Пастата би трябвало постоянно да се вари в подсолена вода, за по-добър усет, както и единствено при завряла вода. Ако водата ни не е добре завряла, мъчно ще засечем времето за варенето ѝ, а и най-вероятно ще се слепи.

Важно е яйцата да бъдат със стайна температура, по тази причина ги вадим от хладилника час-два, преди да замесим тестото.

Докато работим с една част от тестото, другата би трябвало да остава увита във фолиото и да се прибира в хладилника - по този начин тя не изсъхва.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР