Пасина Герзова от село асеновградското село Леново отпразнува своя 100-годишен

...
Пасина Герзова от село асеновградското село Леново отпразнува своя 100-годишен
Коментари Харесай

100-годишна баба от Асеновградско пере, мете и храни животни

Пасина Герзова от село асеновградското село Леново отпразнува своя 100-годишен празник. Освен с околните си, тя показа празника и със заместник-кмета на Асеновград инженер Петър Петров и с кмета на обитаемото място – Борис Ангелов. Баба Пасина, както я назовават локалните, получи доста пожелания за здраве и за най-малко още 100 година живот. Тя непретенциозно сподели, че „ няма потребност чак толкоз дълго”. Пасина Герзова е родена на 22.01.1920 година



До през днешния ден тя продължава да прави ежедневните си отговорности на стопанка. Пере на ръка, мете пред дома си, храни животните в двора. Казва, че не желае да се залежава, тъй като това би я погубило. Инженер Петров пожела на баба Пасина дълги години да се радва на околните си хора, да ги подарява с любов и да получава същото от тях, да предава своя опит и мъдрост на внуците и правнуците си.

100-годишната жена от Леново получи комплимент от община Асеновград – почетен плакет, на който е гравирано нейното име и е подписано персонално от кмета на града лекар Христо Грудев. Той изпрати и приветствен адрес.



„ За мен е горделивост и чест, че в община Асеновград има хора, които могат да се похвалят с достолепните 100 година живот! Продължавайте да заразявате с обич и добрина. Пожелавам Ви здраво здраве и още дълги години да бъдете опора на околните си и тяхната жива история! Да ги радвате с наличието си и да получавате обичта и уважението им. Защото споделените моменти с обичаните хора са най-ценното в един човешки живот”, написа в посланието си Грудев.

Баба Пасина получи и голям букет цветя и парична сума, като подарък от община Асеновград.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР