ПАСЕ прие резолюция, признаваща депортацията на украински деца като доказателство

...
ПАСЕ прие резолюция, признаваща депортацията на украински деца като доказателство
Коментари Харесай

Зеленски: Ще изправим Путин пред Международния съд за геноцид

ПАСЕ одобри резолюция, признаваща депортацията на украински деца като доказателство за това закононарушение
Напредват световните старания за изправяне на съветския президент Владимир Путин пред Международния съд за геноцид. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение.

" Днес в Страсбург имаше значим политически резултат на сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Приета е резолюция, признаваща, че депортирането на украинските деца от Русия е доказателство за геноцид. На процедура това решение ще помогне доста на световните ни старания да надигнем Русия и нейните чиновници, в това число и главата на терористичната страна, пред съда за геноцид и политика на геноцид против Украйна ", изясни Зеленски.

По думите му депортацията на украинските деца е един от изцяло премислените детайли на опита на Русия да заличи идентичността на украинския народ, да унищожи същността на украинците.

" Това е съзнателно закононарушение на геноцид, осъществено от съветски публични лица. Ето по какъв начин би трябвало да се квалифицира както политически, по този начин и законно ", настоя Зеленски.

Той посочи, че брачната половинка му Олена се е обърнала към ПАСЕ особено по въпроса за децата и фамилиите.

" Нашите парламентаристи и дипломати са свършили добра работа. На всички равнища – публични и неофициални, с държавни водачи, на парламентарно, държавно, правоприлагащо равнище, в правната общественост и в интернационалните и междупарламентарни организации – ще продължим да работим за връщането на всички депортирани украински деца и за наказването на Русия ", безапелационен беше Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР