Първото заседание на новоизбраното 45-о Народно събрание ще е в

...
Първото заседание на новоизбраното 45-о Народно събрание ще е в
Коментари Харесай

Президентът Радев свика парламента на 15 април

Първото съвещание на новоизбраното 45-о Народно заседание ще е в четвъртък (на 15 април). Днес президентът Президентът Румен Радев е подписал декрет за свикването му.

Заседанието ще стартира от 9.00 часа. То би трябвало да се води от най-възрастния депутат - Мика Зайкова от " ИТН ". На него би трябвало да бъде определено управление на Народното събрание, като по неофициална информация ръководителят ще е от партията на Слави Трифонов. Очаква се това да е юристът Ива Митева, която до момента бе шеф на дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз " в Народното събрание и съветваше правната комисия при писането на законопроектите. Очаква се всяка партия да предложи и собствен зам.-председател на Народното събрание.

Самият Трифонов ще отсъства, защото е в изолираност до 23 април включително поради позитивен тест за ковид. Според едни може да бъде взето решение той да се закълне онлайн, както заседаваха до момента депутати с ковид, а съгласно други няма проблем това да стане и по-късно.

На първото съвещание би трябвало да бъде определена комисия, която да работи по правилника на Народното събрание, като по неофициална информация ще остане този от 44-ото Народно заседание с леки ремонти.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР