Първото училище с водородна инсталация за отопление е софийската гимназия

...
Първото училище с водородна инсталация за отопление е софийската гимназия
Коментари Харесай

Фандъкова: Разработваме пилотен проект за водородна инсталация на едно от депата на „Метрополитен“

Първото учебно заведение с атомна апаратура за отопление е софийската гимназия по превоз „ Макгахан “.

Извършена е замяна на водогрейните котли, с която се понижават с 30% нездравословните излъчвания във въздуха, е финансирана от Министерство на образованието и науката през 2021 година

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и министрите на образованието акад. Николай Денков и на околната среда Борислав Сандов, кметът на „ Слатина “ Георги Илиев участваха на представянето на новоизградената апаратура.

„ В момента създаваме пилотен план за сходна атомна апаратура на едно от депата на „ Метрополитен “. С нея ще понижим на половина потреблението на електричество и ще произвеждаме за лични потребности. “, сподели кметът Фандъкова.

Йорданка Фандъкова уточни също, че през последните години Столична община осъществя разнообразни планове за внедряване на технологии от възобновими енергийни източници в общински детски градини. По този метод, главно посредством слънчеви съоръжения, понижаваме потреблението на електрическа сила и подменяме остарели отоплителни съоръжения, посочи кметът на София.

В утвърждения народен проект за възобновяване и резистентност са планувани вложения в съществени поправки и внедряване на енергийна успеваемост в здания на детски градини и учебни заведения. Ние към този момент работим по листата с планове, с които ще аплайваме, съобщи Фандъкова.

По думите на кмета Фандъкова – „ При диалога ни през днешния ден с министър Сандов желаех при създаването на насоките за кандидатстване да плануват опция за финансиране на сложни решения. Това значи освен ремонт и енергийна успеваемост, само че и опция за създаване на ВЕИ-инсталации, с които учебните заведения и детските градини сензитивно ще понижат разноските си и усилят каузи на различните източници на сила. “

Фотограф:Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР