Първото семейство бежанци от Украйна вече намериха нов дом в

...
Първото семейство бежанци от Украйна вече намериха нов дом в
Коментари Харесай

Първото семейство бежанци от Украйна се настани в дома на бизнесмена Ст. Стоянов от Сандански, следобед пристига автобус от Одеса с бесарабски българи 

Първото семейство бежанци от Украйна към този момент откриха нов дом в къщата на предприемача Стоян Стоянов, в село Поленица. Владимир и брачната половинка му Александра Касатонови, както и синът им дойдоха през вчерашния ден и са част от огромната група бежанци, които са избрали Сандански, с цел да се открият тук. Александра е бесарабска българка, а Владимир е украинец.

Тя е работила като касиер в огромна комерсиална верига, а Владимир е заварчик, има диплом за ръководство на мотокар и електрокар, споделя домакинът им. Днес се чакат още 2 фамилии, които Стоянов ще посрещне. Те ще дойдат с рейс, който се чака да спре пред културния дом в курортния град след 15 часа през днешния ден.

Според кметa АтанасСтоянов от Одеса са тръгнали 49 бесарабски българи, дали всички те ще доближат до крайната дестинация -Сандански не се знае, може да имат другари и заслон в градове по пътя им в България. Хотелиерите са подготвени да ги посрещнат, като обезпечават с изключение на стаите, апартамевнти за фамилиите с деца, безвъзмездна закуска, обед и вечеря.

Няколко фамилии украинци има в Разлог. Очакват се още. В Благоевград две фамилии чака и хотелиерът Христо Ковачки. Те също ще дойдат в късния следобяд през днешния ден.
Г. Георгиев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР