Първото състезание за сезона във Формула 1 донесе 4-о място

...
Първото състезание за сезона във Формула 1 донесе 4-о място
Коментари Харесай

Какво каза Васьор след краха в Бахрейн?

Първото съревнование за сезона във Формула 1 донесе 4-о място за Карлос Сайнц и отпадане на Шарл Леклер поради щета в задвижващата система. Как обаче разяснява този сложен старт новият началник на Скудерията Фредерик Васьор.

“Вече имам ясна картина на обстановката - призна французинът пред Sky Италия след надпреварата. - За страдание, Карлос не може да се пребори за третото място, а Шарл отпадна от третата позиция. Имаме проблем с надеждността и би трябвало да го решим. Освен това и деградацията на гумите при нас беше по-зле спрямо Ред Бул. Трябва да се постараем да променим това в идващите седмици. ”

Васьор не пожела да разяснява в елементи повредата, която извади Леклер от надпреварата. Все отново той изясни, че казусът не е директно обвързван с мотора, а по-скоро - с “периферията ” на задвижващата система.
 Ферари се препъна на старта Ферари се препъна на старта
“Честно казано, не чакахме, че ще имаме проблем с надеждността - призна французинът. - Това, което стана с колата на Шарл беше ненадейно. За първи път ни се случва. Но би трябвало да уточним какво тъкмо се е случило преди да вършим заключения. За нас това беше потрес. Шарл се беше утвърдил на третото място и това щеше да е положително начало на сезона за него. ”
 Леклер: Разликата ни с Ред Бул е 1 секунда на обиколка Леклер: Разликата ни с Ред Бул е 1 секунда на обиколка
Шефът на Ферари разяснява по-подробно и работата с гумите на новия автомобил SF-23.
 Верстапен и ориста на спечелилия в първото съревнование за сезона във Формула 1 Верстапен и ориста на спечелилия в първото съревнование за сезона във Формула 1
“При нас деградацията на гумите беше по-сериозна спрямо Ред Бул - удостовери Васьор. - За нас щеше да е прекомерно оптимистично да създадем две серии обиколки с меки сликове, както направи Перес, единствено Ред Бул можеха да си го разрешат. Минахме от меки на твърди с вярата, че ще вървим с тяхното движение. Трябва да подобрим надеждността и деградацията на гумите. ”
 Макс описа за казуса, който е имал през вчерашния ден Макс описа за казуса, който е имал през вчерашния ден
Васьор добави, че подобренията по SF-23 би трябвало да подобрят представянето в спортни условия, а борбата с деградацията на гумите

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР