Първото съдебно дело в Кипър за нарушения в процеса на

...
Първото съдебно дело в Кипър за нарушения в процеса на
Коментари Харесай

Завърши първото съдебно дело в Кипър за нарушения при издаване на „златни“ паспорти на чужденци

Първото правосъдно дело в Кипър за нарушавания в процеса на издаване на „ златни “ паспорти на чужденци приключи, като всички 9 физически и юридически лица бяха оправдани и оневинени по всички 36 обвинявания против тях. Единодушното решение на Наказателния съд в Ларнака бе оповестено през вчерашния ден, оповестява БНР.

Прокуратурата не е съумяла да показа безапелационни доказателства за осъществяването от обвинените на посочените от нея нарушавания, се споделя в документално изказване на Наказателния съд след съвещанието му през днешния ден. Решението, част от което бе прочетено в правосъдната зала, обгръща 252 страници.

Делото, заведено през май предходната година, бе против пет физически лица – прочут юрист в Ларнака и чиновници в адвокатската фирма му, както и против четири компании, предоставящи административни услуги. Те са взели участие в процедурите за изключителната натурализация на трима жители на Иран.

Според прокуратурата иранският вложител е получил кипърски паспорт, като е употребявал подправено име и до момента в който е бил търсен от Интерпол за машинация и заграбване на пари в огромни размери. Кипърско поданство са придобили и родителите му.

Сред повдигнатите обвинявания, които съдът отхвърля като недоказани, са скрит план за изнудване, подправяне и разпространяване на подправени документи, укриване на нелегално добито имущество, пране на пари.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР