Първото събитие в новата зала на Дома на киното е

...
Първото събитие в новата зала на Дома на киното е
Коментари Харесай

Откриват нова зала в Дома на киното

Първото събитие в новата зала на Дома на киното е посещение на писателя Георги Господинов, който ще показа филмите на Теодор Ушев, основани по негови произведения и получили признанието на Американската киноакадемия - " Сляпата Вайша " и " Физика на тъгата ", на 14 декември от 19 ч., научи ДУМА от Светлана Дамянова от " Арт фест ".

Като част от самодейностите на програмата " Кино Резонанс " към този момент има още едно отлично пространство - дребна спомагателна зала, оборудвана с DCP проектор, екран и озвучаване от най-висока класа, в която комфортът на интимното кино прекарване е допълнен с комфортни пуфове, предоставени от topcho.bg. Тази зала ще сътвори опция за обогатяване на програмата на Дома на киното, за срещи и професионални уъркшопи - за деца и младежи, които се интересуват от тайните на киното и креативните специалности, свързани с него, за премиерни събития.

Музикално-поетичният пърформанс " Отвор " ще бъде показан на 14 декември от 20 ч. Ембиънт пейзажи, светли и тъмни китарни хармонии, и палитра от звукови резултати се срещат с гласове, които четат стиховете онлайн. В този развой музиката и поезията се обогатяват и допълват взаимно. " Отвор " е построен върху едноименната дебютна стихосбирка на Румен Павлов, с присъединяване на създателя на стиховете, Петър Тодоров, Йоана Стоянова и Александър Бенев; осъществя се с финансовата поддръжка на стратегия " Дебюти " на НФ " Култура ".

" Кино Резонанс " - място за просвета и търсещи мозъци " е основано за оформяне на пространства за културен продан към и благодарение на екипите на четири киносалона от Централна и Източна Европа - Дом на киното в София (България), TISZApART MOZI, Соенок (Унгария), CID Ptuj - Център за занимания в свободното време, Птуж (Словения), и Кино " Урания " - Kino Urania & Kinematografi Osijek, Осиек (Хърватия). Целта е да се приобщят младежите посредством включването им в просветителни и креативен действия, а също и аудитория с стеснен достъп - хора с повредено зрение, хора с повреден слух, хора с интелектуални усложнения. Сред главните цели на плана са развиване на публиката с фокус върху кинообразование за млада аудитория, цифровизация, новаторски практики и рационализиране на системите за връзка.

" Кино Резонанс " - място за просвета и търсещи мозъци " / " Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds " е интернационален план, финансиран от Европейския съюз - Creative Europe. Събитията са част от програмата на Дома на киното " Операция Кино 2020/2021 ", осъществена с поддръжката на НФ " Култура ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР