Първото издание на конкурса Digitalk & A1 Awards отличи дигиталния

...
Първото издание на конкурса Digitalk & A1 Awards отличи дигиталния
Коментари Харесай

Конкурсът Digitalk & A1 Awards отличи най-иновативните технологични проекти в страната

Първото издание на състезанието Digitalk & A1 Awards отличи цифровия медицински помощник Holoma, платежния способ на Paysera, основан на отвореното банкиране, и напълно цифровия работен развой за лекуване на дентална клиника „ Д-р Парушева “. Победителите получиха крипто награди NFT и безвъзмезден penetration тест от А1. Церемонията за награждаване беше публично открита от министъра на електронното ръководство Божидар Божанов, Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България и основния редактор на Digitalk.bg Деница Дженева.
 От ляво на дясно: Деница Дженева, гл. редактор на Digitalk.bg, Илияна Захариева, шеф Корпоративни връзки в А1 България, Ангел Калев, водещ на церемонията за награждаване Digitalt&A1 Awards
Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България, разяснява при формалното разкриване на церемонията за награждаване:

„ Създадохме този конкурс дружно с нашите сътрудници от Икономедиа, с цел да дадем поле за изява на иноваторите с бизнес и софтуерна визия, предприемачество и капацитет за цифрова промяна, която носи същинска стойност за потребителите. Това са организации с разработки в облачни и блокчейн услуги, изкуствен интелект, 5G, отворен код и цифрова инфраструктура, които са бъдещите водачи на нашия пазар, подготвени за идната смяна. Като софтуерен водач за нас е значимо освен първи да вкарваме нововъведенията в страната, само че и да поддържаме фирмите и обществените институции по пътя им към неизбежната цифрова промяна “.
 От ляво на дясно: Михаил Семерджиев, старши управител ICT услуги в А1 България, доктор Даниела Парушева, дентална клиника Д-р Парушева, Александър Лачев, Business Development Manager в Paysera България, Малина Панайотова, шеф на дирекция Министър Божанов връчи премията в категория „ Иновативност и креативност “ на план на Paysera. Той съставлява нов платежен способ, основан на отвореното банкиране, който усъвършенства процесите при онлайн търговията.Петко Петков, шеф „ Дигитална еднаквост “ за Югоизточна Европа, PwC, и член на журито, връчи премията в категория „ Стратегия и визия “ на план, въведен от дентална клиника „ Д-р Парушева “, за дентални услуги в същия ден посредством 3D принтиране и напълно цифров работен развой.С най-хубав резултат в категория „ Въздействие и вероятности за развиване “ и с най-голям общ резултат се отличи планът Holoma – в помощ на персонализираната костна хирургия. Дигиталното SaaS (софтуер като услуга) решение обезпечава революционни промени в региона на персонализираната медицина и костната хирургия. То употребява комбиниране от смесена действителност и 3D холограми, като придвижва предоперативния проект в оперативната среда. Възложител на плана е Група за компютърно асистирана радиология и ортопедична хирургия, а изпълнителите са „ Интерконсулт България “ (ICB) и „ Интерконсулт България медицински решения “.Михаил Семерджиев, старши управител „ ICT услуги “ в А1 България и член на журито на Digitalk & A1 Awards, връчи премията на плана с най-хубав резултат в категория „ Въздействие и вероятности за развиване “ като съобщи:
„ Проектът Holoma е доста сладкодумен образец за това какво може да бъде реализирано, когато новите технологии се ползват по новаторски метод, с цел да носят промени и усъвършенствания. А в тази ситуация и да лекуват. Поздравявам основателите на тази технология, която единствено преди година-две би била образец от научната фантастика, а през днешния ден към този момент е действителност, с помощта на усилената работа и смелите хрумвания на екипите. Това е и повода А1 да е съорганизатор на състезанието Digitalk & A1 Awards – да окажем справедливо самопризнание на основателите на новаторски софтуерни планове и да вдъхновим и други компании да употребяват опциите на технологиите “.
 От ляво на дясно: Михаил Семерджиев, старши управител ICT услуги в А1 България, Божидар Божанов, министър на електронното ръководство
Михаил Семерджиев връчи на спечелилите и А1 ваучер за високоспециализираната софтуерна услуга „ Тест за пробив на сигурността “, или така наречен Penetration Test. Услугата се прави от експертите по киберсигурност на А1, които употребяват разнородни способи, типични за хакерите, в опит да обхванат през отбраните на компанията-клиент. На тази основа те изготвят обстоен отчет къде и какви уязвимости има в системите и дават рекомендации по какъв начин биха могли да бъдат предотвратени евентуални хакерски атаки през тях.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР