Първото издание на конференцията “Digital4Pleven: Нови дигитални възможности 2023 събра

...
Първото издание на конференцията “Digital4Pleven: Нови дигитални възможности 2023 събра
Коментари Харесай

Председателят на Общински съвет - Плевен доц. Иван Малкодански участва в първото издание на “Digital4Pleven”

Първото издание на конференцията “Digital4Pleven: Нови цифрови благоприятни условия 2023 ” събра в Плевен десетки участници, които се интересуват от навлизането, развиването и използването на новите цифрови технологии в България. В рамките на форума, провел се в зала „ Амброаз Паре “ на Медицинския университет, своите хрумвания показа и ръководителят на Общински съвет - Плевен, доцент Иван Малкодански. Той приветства участниците от името на локалната власт и се включи като преподавател и в панелната полемика.



„ Радвам се, че Плевен е част от сходна огромна мрежа от конференции и това, че самият аз вземам участие в Digital4Pleven. Благодаря на уредниците за поканата и оказаната чест. Като младеж, който е роден, живее и се развива професионално тук, а и към този момент в качеството ми на представител на локалната власт, приветствами поддържам провеждането на сходни начинания “, съобщи на срещата доцент Малкодански.

Според него конгреси като Digital4Pleven показват на младежите, както и на тези, които желаят да подобрят позиционирането на бизнеса си, опциите, които цифровата среда може да им даде. Като общински консултант и ръководител на Общинския съвет той съобщи и подготвеност да спомага съгласно пълномощията си за реализацията на всяка една добра и потребна концепция за Плевен. В рамките на панелната полемика доцент Малкодански показа и своето виждане за основаване на цифрова платформа за здравен туризъм в Плевен:

„ Лично аз свързвам тематиката за новите цифрови благоприятни условия с концепциите, които имам като представител на един от най - развитите браншове в Плевен - опазването на здравето. Статистиката демонстрира, че огромна част от пациентите, които се лекуват в нашия град, идват от други елементи на страната ни. Затова от години премислям основаването на цифрова платформа за здравен туризъм “, съобщи ръководителят на локалния парламент.



Според него сходна платформа би била потребна в разнообразни аспекти. На първо място ще дава по-лесен и бърз достъп до информация за медицинските заведения, процедури, туристически обекти в региона, благоприятни условия за настаняване, места за хранене, културен плакат. И всичко това - събрано на едно място. По този метод пациентите, избрали Плевен за лекуването си, биха могли пълноценно да възнамеряват престоя си в града, когато времето им не е ангажирано със здравни процедури. Те биха могли да преглеждат и отзиви и рейтинги, които да им оказват помощ да създадат най-правилния избор за себе си. Платформата може да дава опция и за онлайн съвещания с медицински експерти.



По време на полемиката участници обявиха предпочитание да се включат и в образования за IT-специалисти. В тази връзка бяха коментирани благоприятни условия за основаване на неправителствена организация, която в партньорство с Община Плевен би могла да осъществя планове в тази област. „ Пътят за привличане на компании и вложители от IT-сектора в Плевен е да покажем, че тук разполагаме с нужните фрагменти. Подобен образец имаме в здравния бранш, където точно съществуването на добре готови експерти е една от аргументите за развиване на опазването на здравето “, разяснява доцент Малкодански.

Годишната програмата на мрежата от конференции Digital4 включва събития в 10 от водещите бизнес центрове в страната, един от които е Плевен. Инициативите са обединени в плана на Internet Media Group и Европейската асоциация на цифровите специалисти (EURODEA), наименуван Digital4Bulgaria. Мисията е да се подкрепи развиването на цифровия отрасъл в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР