Първото бебе на украинска бежанка в Пловдив се роди на

...
Първото бебе на украинска бежанка в Пловдив се роди на
Коментари Харесай

Роди се първото бебе на украинска бежанка в Пловдив


Първото бебе на украинска бежанка в Пловдив се роди на 20 март. Роксолана пристигна по натурален път в 21.18 часа в болница " Селена "  в екипа на доктор Любов Станева, ак. Даниела Ваклинова и неонатолога доктор Нурие Шабан. Раждането мина леко за малко повече от два часа от постъпването на майката в болничното заведение, а бебето е с тегло 3 110 грама и растеж 50 сантиметра.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2930
Бременната в деветия месец 40-годишна Наташа дружно с огромната си щерка, напуснали Киев на втория ден от войната. Пътували до Пловдив четири дни съвсем без да стопират и без да знаят къде ще се роди бебето.

Гледах клипчета по какъв начин мога да родя съвсем във всевъзможни условия, в случай че се наложи – и в полето, споделя Наташа.

Лекуващият доктор на бежанката в болница " Селена "  също е украинка. Д-р Любов Станева живее в Пловдив от повече от 10 години. Тя ще поеме грижата и за други украински бежанки, които имат потребност от здравна помощ.

Родният език и топлото посрещане, сега са толкоз значими за дамите, избягали от ужаса на войната, колкото и здравната грижа, разясняват от лечебното заведение.

Медицинското заведение пое уговорката за безплатна грижа за бременните дами, идващи от Украйна в България.

В момента бебето Роксолана е в чудесно положение, а Наташа се възвръща от раждането.



 Снимка: Болница " Селена "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР