Първопричината е липсата на реална поддръжка на тревните площи в

...
Първопричината е липсата на реална поддръжка на тревните площи в
Коментари Харесай

ВМРО със сигнал до Столична община заради бума на кърлежи

Първопричината е неналичието на действителна поддръжка на тревните площи в парковете, междублоковите пространства и детските площадки
„ Има взрив на кърлежи в София поради неокосената трева. Вземете незабавни ограничения за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е виновен! “ За това молят в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в СОС Карлос Контрера и Владимир Митов.

Повод за тяхната реакция е сериозният проблем с кърлежите, за който от седмици приказват и педиатрите. На ден в незабавните центрове и лекарските кабинети идват десетки деца и възрастни с кърлежи, прихванати от тревните площи в столицата. А първопричината е неналичието на действителна поддръжка на парковете, междублоковите пространства и детските площадки, считат от Вътрешна македонска революционна организация.

Дежурното опрощение съгласно тях е дъждовното време в композиция с повишение на температурите, което не може да счете за съответстващо и относимо, заради простата причина, че нормално през пролетния сезон вали дъжд, а температурите са към 17-20 градуса, а в някои дни и повече.

„ Това значи, че структурите на Столична община и външните реализатори би трябвало да са готови и да са основали нужната организация за реализиране на дейностите по косене и дезинсекция (обработката против кърлежи), без значение от атмосферните условия. Противно на тази логичност обаче явно има елементи от зелената система на града, които не са косени и се позволява с дни и седмици тези терени да са в безобразно положение “, показват в сигнала си до кмета на София Контрера и Митов.

Те упорстват за инспекция и търсят отговори от общината какъв надзор се прави и за дезинфекцията против кърлежи.

„ Относно дезинсекцията против кърлежи настояваме да се извърши цялостна инспекция къде, по кое време, с какви препарати е обработвано, да се откри какво е актувано и какво е фактурирано като обработка, както и да се разпореди директно след косене на зелени площи да се прави и обработка против кърлежи “. Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация оферират на две седмици отрасловият заместник-кмет да изпраща информация до ПК „ Екология и запазване на околната среда “ при СОС за осъществените действия по косене и дезинсекция против кърлежи на зелените площи, в това число осъществените от районните администрации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР