Първоначално украинците са обмисляли по-широка контраофанзива, но след проиграване на

...
Първоначално украинците са обмисляли по-широка контраофанзива, но след проиграване на
Коментари Харесай

Украйна проиграла със САЩ стратегията си за контранастъпление

Първоначално украинците са обмисляли по-широка контраатака, само че след проиграване на плануваното взаимно с американската страна, е взето решение за ограничение на обсега единствено до южното направление - Херсонска област.

Това написа в собствен материал през днешния ден CNN, като се базира на собствен източници от Киев и Вашингтон.

Така наречените военни игри или командно-щабни учения са аналитични извършения, извършени, с цел да оказват помощ на украинските военни да схванат по-добре какви сили и средства са им нужни, с цел да реализиран триумф при разнообразни сюжети.

По време на тези полемики американските представители са призовали Киев да ограничи обсега на интервенцията както във връзка с задачите, по този начин и във връзка с географията, с цел да се избегне несъразмерното натоварване на силите и неуспех при започване на атака на няколко фронта по едно и също време.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър съобщи, че американските и украинските военни са в непрекъснат разговор на разнообразни равнища, само че отхвърля на уточни детайлности.

" Не разясняваме спецификата на това взаимоотношение ", споделя Райдър в коментар за телевизионния оператор. Заявява, че " най-общо казано, ние предоставяме на украинците информация, която им оказва помощ да схванат по-добре заканите, пред които са изправени, и да защитят страната си от съветската експанзия. В последна сметка украинците сами вземат дефинитивни решения за своите интервенции. "

Припомняме, такова бе обяснението от страна на Съединени американски щати и откакто излезе информация, че с помощта на предоставени от тях разследващи данни, украинската страна съумя да удари флагмане на черноморския флот на РФ " Москва ".

Длъжностни лица настояват, че украинските и съветските сили се приближават до равновесие. Въпреки това на този стадий измежду западните публични лица се въздържат да назовават украинските дейности същинско контранастъпление.

Според източници на CNN, осведомени с последните разследващи данни, въпросът до каква степен Украйна ще успее да си върне териториите, към момента е открит.

Украински публични лица към този момент предизвестиха, че почналата контраатака се нуждае от " режим на тишина ", а и евентуално ще напредва постепенно, в това число съобразявайки се и с идната зима.

Русия към момента има предимство във връзка с общата бройка на персоналния състав и масираната артилерия, само че украинските благоприятни условия, подсилени от усъвършенствани западни оръжия и образование, са запълнили значима празнота.

" Това ви демонстрира какво може да направи продължителното образование и даването на оръжия, когато силите са мощно стимулирани и способни да ги употребяват ", декларира почитан чиновник на НАТО пред CNN.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР